13. april 2011

Sjælden sejr i sag om museskade

I Danmark er det tæt på umuligt at få en museskade anerkendt som en arbejdsskade. Line Skjødsholm Franzen er en af de få, det er lykkedes for. Tusinder af medarbejdere har igennem tiden forsøgt at få deres museskade anerkendt som en arbejdsskade. Det er lykkedes for fem. Blandt dem er 33-årige TL-medlem Line Skjødsholm Franzen.

- Det har været en langt og hård kamp, og det er en stor sejr. Jeg håber, det kan bidrage til at stoppe arbejdsgivere, der presser loyale medarbejdere til at arbejde på måder, så de bliver syge af det, siger Line Skjødsholm Franzen til Teknikeren.

I 2005 fik hun arbejde i designafdelingen i et større jysk tøjfirma. Her blev hun hurtigt vant til arbejdsuger på op mod 80 timer. Efter halvandet år i virksomheden med stigende smerter, sagde kroppen til sidst stop.

- Jeg kunne ingenting. Jeg kunne ikke børste tænder, ikke knappe mine bukser eller skære et stykke brød, fortæller Line Skjødsholm Franzen.

Hun blev langtidssygemeldt og derefter startede en sag i Arbejdsskadestyrelsen. Efter to afslag lykkedes det hende at få skaden anerkendt som en arbejdsskade. Men selvom hun nu kan se frem til en erstatning, har hun stadig men af arbejdsskaden.

- Jeg kan kun benytte computer i meget kort tid ad gangen, og jeg kan ikke være kreativ med mine hænder, hvilket jeg ellers altid har været. Forleden ville jeg vise min søn, hvordan man bruger en pensel, og straks fik jeg smertejag. Mit bedste råd til andre er at stoppe op, så snart de får smerter af deres arbejde, siger Line Skødsholm Franzen.

Sådan forebygger du museskader

 

Læs hele historien i Teknikeren