TEKNIQ Arbejdsgiver

Her kan du se nyheder om overenskomstforhandlingerne med Tekniq.

16. april 2020

Overenskomsten med TEKNIQ Arbejdsgiver er vedtaget med 94,2% Ja-stemmer og 5,8% Nej-stemmer.

 

3. marts 2020

Forlig om ny overenskomst med TEKNIQ Arbejdsgiverne

Teknisk Landsforbund og TEKNIQ Arbejdsgiverne har mandag aften indgået aftale om en ny 3-årig overenskomst for teknikere.

Læs mere

 

D. 21. februar 2020

TL har aftalt næste og formentlig afsluttende forhandling med Tekniq d. 2. marts 2020.

 

8. januar 2020

D. 1. januar 2019 fusionerede Arbejdsgiverne og Tekniq til fællesorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne. 

Det betyder, at Teknisk Landsforbund har to overenskomster med Tekniq Arbejdsgiverne. Derfor ser vi i fællesskab på muligheden for at lægge de to overenskomster sammen, så der pr. 1. marts 2020 bliver én overenskomst, der gælder for både det gamle Tekniq område og det gamle Arbejdsgivernes område, som heldigvis ligner hinanden på mange punkter.

Den nye overenskomst bliver med udgangspunkt i Tekniqs overenskomst, dog med enkelte ændringer og præciseringer fra Arbejdsgivernes overenskomst. Den nye overenskomst vil fremadrettet gælde for alle på det nye samlede område. 

Enkelte goder fra den gamle Arbejdsgiveroverenskomst vil forsvinde fremadrettet. Dog vil de teknikere, der ved overenskomstudløb (28. februar 2020) er omfattet af Arbejdsgivernes overenskomst, beholde deres nuværende goder som individuelle vilkår, og dette kommer til at fremgå i den ”nye” Tekniq overenskomst. 

Hvis dette falder på plads, vil vi naturligvis skrive mere detaljeret om det, og OK20 vil blive forhandlet ovenpå den ”nye” Tekniq overenskomst på samme måde som tidligere år.

 

 

 

Ved overenskomstforhandlingerne på det private arbejdsmarked er traditionen, at Dansk Industri og CO-industri forhandler og afslutter industriområdet først. Derefter begynder forhandlingerne på andre områder - herunder Tekniq

Denne gang får forhandlingerne med Tekniq betydning for en endnu større gruppe teknikere, idet Arbejdsgiverne (tidligere Dansk Smedemesterforening/ DS Håndværk og Industri) fusionerede med Tekniq pr. 1. januar 2019.

 

Overenskomstforhandlingerne indledes mere end et halvt år før selve forhandling. Processen består overordnet af 5 dele:

  • Indsamling af krav fra medlemmerne

(Maj til juli 2019)

 

  • Prioritering af krav i Forbundet

(Færdigbehandlet 30. september 2019)

 

  • Udveksling af krav med Tekniq

(Overordnede krav udveksles i november/december 2019)

 

  • Forhandlinger

(Februar og marts 2020)

 

  • Resultatet

(Forhåbentlig primo marts 2020, medmindre vi skal forbi Forligsinstitutionen)