Mød en kollega

TL's faglige netværk Mode, Kunst og Multimediedesign består af medlemmer med mange forskellige baggrunde og job. Mød et af medlemmerne her.

”Jeg har ramt noget i tiden” - Teknikeren 05.2016
Camilla Vad lever af det, hun allerhelst vil lave. Hun skaber strikkeopskrifter, som hun sælger på nettet og i garnbutikker. Arbejdet kan hun udføre hvor som helst. Men det kræver disciplin at strukturere dagen, så arbejde og fritid ikke flyder sammen.

Der er ikke langt fra Randers til Guangzhou - Teknikeren 02.2017
Mange vil mene, at 8.700 kilometer mellem kolleger er langt, men for modelkonstruktør Susan Jensen føles afstanden til hendes kinesiske samarbejdspartnere ikke stor.

”Jeg fik et skub op ad stigen” - Teknikeren 02.2017
Mit nye job: For designteknolog Anita Haugaard Riis blev en opsigelse nøglen til forfremmelse.

Kunsten at lave falske blomster - Teknikeren  #05.2015
Som en af de eneste i Danmark laver dameskrædder Effi Pingel Schmidt kunstige blomster af silke.

Toiletrulleholder i pink og gul plast - Teknikeren 03.2015
Pink plexiglas på badeværelset? Vovet for nogle, men ikke for designer Freja Breddam Overgaard, der står bag toiletrulleholderen B-Roll.
Nordisk folkedragt på danske puder – Teknikeren 01.2015
En årlig sommerfest på Færøerne gav inspiration til en hel sweaterproduktion for designstuderende Charlotte Lindberg. Farverne er pang.
Overraskende: Regnjakke ændrer sig i regnen – Teknikeren 02.2015
"Folk bliver enormt overraskede over at se effekten, når vi sprøjter vand på," siger Maja Ejstrup Bang, der har designet en regnjakke, hvor et mønster træder frem, når det regner.
Hun vækker Børge Mogensen til live – Teknikeren 05.2014
Karina Egense Lausten designer showrooms, som skal sælge møbelklassikere til yngre generationer.

Herrernes skrædder – Teknikeren 06.2012
Skrædder Christina Ren Kronby har ansvar for, at mændenes kostumer passer perfekt. Et arbejde der bliver udfordret af nye stoftyper og skaterdrenge.

Netes sans for stoffer - Teknikeren 06.2010
I månedsvis arbejder Nete Holmboe med store rober og patineringsteknik i skræddersalen ved Århus Teater. Nu er hun på turné med Den Jyske Opera, hvor hun har ansvaret for at resultatet af de mange tusinde sting sidder på de rigtige sangere.
"Jeg vil sy mig rundt om polarcirklen" - Teknikeren 04.2009
Når Moesgaard Museum ved Århus denne måned åbner en udstilling om polarforskeren Knud Rasmussen, er det en studerende fra Textiluddannelsen i Viborg, der står bag de håndsyede, traditionelle klædedragter.
Modemekka i gulvhøjde - Teknikeren 11.2008
Tekstildesigner Stina Kruse Kidmose er en del af det designteam, der gør Egetæpper til et mekka for design og mode på gulvet.
Huen der kan spille hård - Teknikeren 10.2008
Hvis man får et slag i hovedet eller falder op et skateboard, er det utroligt smart at have en hue, der kan forvandle sig til en beskyttende skal. Tekstildesigner Naja Thyge Johansen følger udviklingen indenfor avancerede og intelligente tekstiler.