Om kurset/arrangementet:

AFLYST, vi håber at kunne afholde arrangementet på et senere tidspunkt

 

Rundvisning på Glasværket i Odense

torsdag, den 16. april 2020 kl. 16.00 - ca. 18.00

Havnegade 13, 5000 Odense C

 

Rundvisning starter med et oplæg om historien bag, opstarten af virksomheden og den nuværende virksomhed og efterfølgende skal vi se produktionen, mens der fortælles lidt om fremstilling af glas. Herefter vil der være mulighed for at gå rundt og se en glasmager i auktion og der er også mulighed for at se butikken og evt. købe nogle af produkterne.

 

Lidt historie om Glasværket:

Det oprindelige Odense Glasværk blev startet i 1873 og efter nogle turbulente år blev det omdannet til Fyens Glasværk i 1889. Virksomheden voksede støt og der blev gennemført flere opkøb og fusioner.

I 1965 skete den sidste store sammenlægning af glasværker i Danmark. Fra 1979 blev alle glasværker videreført under navnet Holmegaards Glasværker, indtil rationaliseringsbølgen førte til lukning af glasproduktionen i Odense 21. december 1990 - hvorefter produktionen fortsatte i Næstved, frem til 2008, hvor fabrikken gik konkurs.

 

I 2016 genåbnede Odense Glasværk, bygget på historie og traditioner fra det gamle glasværk i Odense og med uddannede glasmagere fra det gamle Fyens Glasværk.

 

Samtidig er glasværket etableret som en socialøkonomisk virksomhed, der tilbyder udsatte borgere i Odense en vej tilbage til arbejdsmarkedet. Et sted, hvor tingene ikke går så hurtigt - men hvor der er masser af praktisk arbejde, som kan give selvværd og faglig oplæring til mennesker, der er røget ud af arbejdsmarkedet.

 

Lindø port of Odense har stillet lokalerne til rådighed og smelteovne, indvarmningsovne og afspændingsovne er købt med midler fra bl.a.  Albani fonden og værkstedet er derudover bygget op af frivillige.

 

I selve produktionen er uddannede glasmagere fra det tidligere Fyns Glasværk samt en under oplæring.

 

Formålet med Glasværket er mange ting, bl.a. at sikre arbejdspladser, sikre et stykke odenseansk historie, bevare et gammelt håndværk og være et tilbud til borgere der er faldet - eller er ved at falde - ud af arbejdsmarkedet.

 

Der er begrænsede pladser, så Først til mølle-princippet er gældende.

 

Venlig hilsen

TL Fyn