Herning

TL MidtVest

Det bedste spørgsmål at afslutte en jobsamtale med

Når jobsamtalen nærmer sig slutningen, er det obligatoriske spørgsmål fra arbejdsgiveren til den jobsøgende: Har du nogle spørgsmål til os? Her er det spørgsmål, du skal stille allersidst

Det er gået fint. i har været rundt om din motivation, dit cv og dine kompetencer. Nu er det tid til at runde jobsamtalen af, og det sker helt traditionelt ved, at arbejdsgiveren spørger dig: "Har du noget, du vil spørge os om?"

Det spørgsmål skal du have forberedt dig på. To gode spørgsmål kan være: "Hvis man skal være en succes her hos jer, hvad skal man så lykkes med?" eller "Hvad er næste skridt?"

Uanset hvad, så ønsker du, at jobsamtalen skal ende i en positiv stemning. Det kan du opnå, at arbejdsgiverne sidder tilbage med en god oplevelse, hvis du slutter med at spørge om dette:

"Hvad er din bedste oplevelse i denne virksomhed?

Det lyder måske ikke af så meget, men er med til at skabe en god stemning.

1. Svaret giver dig en nært indblik i, hvad virksomheden har som værdi. Foruden at det giver dig din mulige kommende leders personlige billede af, hvad der er en succes, og hvad der er godt ved at være i virksomheden.

2. Dit kandidatur bliver forbundet med noget positivt. Ved at få din måske kommende leder til at tænke på et kært, positivt minde, vil vedkommende ubedvidst forbinde dig med den positive oplevelse, som kommer frem. Og det skader absolut ikke, at lederen tænker positivt tilbage på lige præcis din jobsamtale, når han eller hun skal sammenligne de måske fire-seks-otte kandidater.

3. Intet svar er også et svar Hvis lederen ikke kan komme på nogen god oplevelse, så er det måske ikke lige det sted, du gerne vil tilbringe en stor del af din vågne tid. Enten er der inge positive oplevelser, eller også er lederen af den type, der ikke giver meget opmærksomhed på anerkendelse og succeser. Og hvis ikke han eller hun kan tænke på noget godt, de selv har opnået, kan vedkommende helt sikkert ikke huske noget godt, som du kommer til at udrette.

Råd og vejledning til ansættelsessamtaler kan du få ved at kontakte afdelingen på telefon 9626 5113.