Magnus Glenn Hansen er eventansvarlig på lakridsvirksomheden Lakrids by Johan Bülow.

Tekst: Rikke Gundersen  Foto: Thomas Steen Sørensen

På trappepodiet sidder alle gæsterne. 30 kvinder og mænd fra 13 forskellige virksomheder. Foran står lakridskongen Johan Bülow og fortæller, hvordan han startede Lakrids by Johan Bülow fra bunden.

Dagens event på lakridsfabrikken i Hvidovre er startet. I kulissen står Magnus Glenn Hansen, der uddannet professionebachelor i Leisure Management. Han er ansat som eventkoordinator hos den populære lakridsvirksomhed, og har ansvaret for alle lakridsvirksomhedens event.

”Jeg har fingeren med i alt. Både forberedelsen, afviklingen og oprydningen,” fortæller Magnus Glenn Hansen, da vi møder ham inden dagens arrangement for virksomhedens særligt udvalgte kunder.

”Ved at lave et særligt event for kunderne giver vi dem en unik oplevelse. Hvis folk har haft en unik oplevelse, snakker de om det til deres venner og familie, så andre bliver interesseret i at prøve vores produkt. Vi håber altså at inspirere dem så meget, at de går herfra med en form for ambassadørskab for vores produkt,” siger eventkoordinatoren.

Buffertid er vigtigt

Mens Johan Bülow underholder gæsterne, er Magnus Glenn Hansen sammen med en af sine assistenter ved at gøre udstyr klar til gæsterne. De skal iføres hvide kitler, engangssko og hårnet inden næste del af eventet, hvor Magnus Glenn Hansen vil vise dem rundt i produktionen. Han kigger på uret, som viser 17:40. Efter planen skal lakridsejeren være færdig inden klokken 18. Det er Magnus Glenn Hansen, som har ansvaret for, at tidsplanen bliver fulgt.

Eventmanagement, som omhandler tidsplanlægning, var et af de fag, som Magnus Glenn Hansen havde på sin uddannelse i Leisure Management på University College Sjælland. En uddannelse som handler om, hvordan man ikke bare sælger et produkt til folk, men giver dem en hel oplevelse.

”Jeg ved, at Johan godt kan lide at snakke løs om sit lakridseventyr, derfor lægger jeg altid lidt buffertid ind efter hans oplæg. Hvis han taler et kvarter ekstra, skal jeg koordinere det med medarbejderne i produktionen, så der stadig er lakrids på båndet, når jeg skal vise dem rundt,” siger Magnus Glenn Hansen, som startede i praktik hos Johan Bülow under sin uddannelse og senere blev fastansat.

Gæsterne skal inddrages

I dag løber tidsplanen som den skal. Magnus Glenn Hansen tager over, da Johan Bülow er færdig med sit oplæg. Gæsterne får udstyr på, så fødevaresikkerheden er i top, når de indtræder i produktionen.

For at gæster får en god helhedsoplevelse skal de være underholdt, inddrages aktivt, og så skal det æstetiske være i top. Det har Magnus Glenn Hansen lært på sin uddannelse.

”Enten kender de Johan fra tv, ellers har de fleste hørt om ham på anden vis, når de kommer på vores fabrik. Han er dermed underholdningselementet i nogle af vores events på virksomheden. I andre tilfælde er det mig, som underholder,” forklarer Magnus Glenn Hansen.

I anden del af eventet - rundvisningen - bliver gæsterne inddraget aktivt.

”Nu er vi i hjertet af produktionen. Den her er 139 grader varm,” siger Magnus Glenn Hansen til gæsterne under rundvisningen, mens han rækker lakrids fra lakridsbåndet frem til gæsterne.

”I skal ikke stå og fedte med den, men putte den i munden med det samme. Lakridsen køler hurtigt ned,” siger han.

”Når de får lov at røre ved, selv kreere eller smage noget, giver det dem en form for aktiv læring. Det er noget, de tænker er fedt og dermed giver videre i deres fortælling til andre potentielle kunder,” siger han.

Wauw-oplevelse i centrum

Rundvisningen fortsætter gennem hele fabrikken.

”Først finder vores medarbejdere ingredienserne fra hylderne og hælder dem på maskinen, som blander dem. Resultatet er en rå lakridsmasse, som efterfølgende bliver trykpresset igennem lakridsmaskinen i cirka to et halvt minut. I næste led i maskinen skæres lakridsen i lange sorte reb, som derefter afkøler på det 35 meters lange bånd,” fortæller Magnus Glenn Hansen til gæsterne, mens lakridsen kører bag ham.

Efter afkølingen bliver den skåret i små stykker og fordelt i bøtterne, som derefter får låg og etiketter på. Det hele foregår på lakridsmaskinen. Bøtter med færdigkogt lakrids er klar. Bag på bøtterne står navnet på den, som har blandet ingredienserne og produceret produkterne, fortæller eventkoordinatoren til gæsterne.

”Alle de små detaljer er med til at give dem en wauw-oplevelse, som de sætter ekstra pris på,” forklarer Magnus Glenn Hansen.

Æstetikken indbyder til networking

Eventkoordinatorens uddannelse i Leisure Management havde meget fokus på det praktiske frem for det teoretiske.

”Det gør, at jeg føler mig mere klar på de enkelte opgaver, jeg bliver udsat for i mit arbejde. Jeg skal ikke tænke på en teori for at kunne føre ting ud i livet. De praktiske ting, som jeg har gjort før, ligger i min underbevidsthed, og så hiver jeg dem frem, når jeg skal bruge dem,” siger han.

Lakridsvirksomheden afholder omkring 70 arrangementer om året, som Magnus Glenn Hansen står for. Det dækker over events for virksomheder, personaleforeninger og forhandlere, som kommer på besøg i Hvidovre. Men virksomheden har også events ude af huset på messer og festivaler, hvor produkterne skal vises frem. Her er det også Magnus Glenn Hansen, som står for koordineringen.

Efter dagens rundvisning er det tid til sidste del af arrangementet. Her er æstetikken i fokus. Magnus Glenn Hansen har brugt en stor del af dagen på at dække og pynte de to borde, hvorfra gæsterne skal indtage en fem-retters menu med et lakrids touch, som bliver serveret af stjernekokken Morten Falk.

Bordene er fyldt med stearinlys, små blomster og flotte dekorationer.

”Opdækningen og selve æstetikken omkring middagen er kendetegnet ved hygge. Gæsterne skal have en hyggelig atmosfære, hvor der er plads til at networke på tværs. Nogle af gæsterne har været her før, så de kan være med til at skabe en positiv snak om lakrids, som kan øge loyaliteten hos andre,” siger Magnus Glenn Hansen om tankerne bag borddækningen.

Resten af aftenen sidder han på trappen bag gæsterne og holder øje med, at det hele flasker sig som det skal. Når gæsterne smutter venter et par timers oprydning for Magnus Glenn Hansen og resten af assistenterne, inden de kan gå hjem.