Lone Engberg Thomsen er valgt som ny formand for Teknisk Landsforbund. Hun afløser Gita Grüning, der har været formand i otte år.

30.000 teknikere, designere og konstruktører har fået ny formand.

Lone Engberg Thomsen, afdelingsformand i TL Fyn, slog lørdag 25. oktober i et kampvalg på TL’s ekstraordinære kongres Dorthe Hindborg, afdelingsformand i TL Østjylland. 

Lone Engberg Thomsen er 58 år og uddannet som teknisk tegner. Hun har siden 2001 været afdelingsformand i TL Fyn og bor i Odense.

”Jeg vil fortsætte arbejdet med at sikre politisk indflydelse og sikre, at de tekniske uddannelser også fremover vil stå stærkt. Vi ved, der bliver et stigende behov for teknikere i fremtiden, så både uddannelse og efteruddannelse skal prioriteres højt,” siger Lone Engberg Thomsen.

Hun vil også prioritere arbejdet med andre af TL’s mærkesager højt.

”Alt for mange af vores medlemmer er bundet af konkurrenceklausuler, så vi vil fortsat presse på, for at de bliver afskaffet. Vi skal også have fundet en politisk løsning på dagpengeproblemerne, for det er uholdbart, som det er i dag,” mener Lone Engberg Thomsen.

Lone Engberg Thomsen afløser Gita Grüning, der har været formand for Teknisk Landsforbund siden 2006.

Blå Bog – Lone Engberg Thomsen
• 58 år
• Bor i Odense
• Uddannet som teknisk tegner
• Afdelingsformand i TL Fyn, Odense fra 2001 – 2014
• Næstformand for Erhvervsakademiet Lillebælt, næstformand for TV2 Fyn, medlem af Det Regionale Beskæftigelsesråd, bestyrelsesmedlem i LO-Fyn.