Nyhed | 19. juni 2015

Miljøteknologer fik styr på jobpanik


Når virksomhederne ikke kender din uddannelse, vil de så ansætte dig? Det var det overordnede spørgsmål fra de studerende, som var mødt op til TL’s arrangement for miljøteknologer.

”For at øge kendskabet til miljøteknolog-uddannelsen har Cph business og Erhvervsakademi Aarhus lavet en folder, som fortæller, hvad en miljøteknolog kan. De opfordrer deres dimittender til at sende folderen sammen med deres ansøgning, når de søger et job. På den måde er virksomheden ikke på bar bund,” fortæller Maria Ringsborg Madsen.

Hun er skolekonsulent i TL, og det var hende, der stod for arrangementet ”Miljøteknolog fra flere vinkler”, som fandt sted fredag den 12. juni på Cphbusiness i Hillerød.

”Vi havde inviteret tre personer, som kunne gøre de studerende klogere på, hvad de kan forvente af de virksomheder, de engang skal ansættes i. Formålet var at give de studerende svar på deres spørgsmål, så de kunne få ro i maven, inden de på et tidspunkt skal til at søge job,” siger Maria Ringsborg Madsen.

Flere jobtilbud
Arrangementet trak 25 studerende, som blandt andet mødte Bo Bjørn Madsen, der arbejder på Novozymes.

”Vi kan sagtens bruge miljøteknologer i Novozymes. Især i Kalundborg. Desuden har vi købt en grund på 140.000 kvadratmeter i Lyngby-Taarbæk, hvor der skal bygges et nyt forskningscenter,” fortalte Bo Bjørn Madsen.

Teknisk Landsforbund var en af initiativtagerne til den nye uddannelse, som nu findes både i Hillerød og Aarhus. En af de første dimittender fra Aarhus var Kaspar Pedersen:

”Jeg var blandt den første årgang af miljøteknologer, som kom ud på arbejdsmarkedet for et år siden. Jeg søgte flere stillinger, og fik også flere jobtilbud, men endte med at vælge Gribskov Kommune, hvor jeg nu arbejder med affaldssortering, landbrug og borgerkontakt,” sagde Kaspar Pedersen.

To års uddannelse
Den sidste oplægsholder var Thea Kaasbøl, som har været i praktik hos Nordvand.

”Her var jeg med til at lave en guideline for interviews i forbindelse med en trivselsundersøgelse. Jeg var glad for at være i Nordvand, som blandt andet har lavet en skaterbane med en særlig belægning, som kan absorbere regnvand,” fortalte Thea Kaasbøl.

Uddannelsen til miljøteknolog tager kun to år, og en af de nyuddannede har allerede fået et jobtilbud med en månedsløn på 30.000 kr.

Læs mere om uddannelsen til miljøteknolog her.