Flere af de delegerede på TL’s kongres efterlyste mere debat. Men samtidig var der stor tilfredshed med den debat, som handlede om fremtidens uddannelser, og hvordan TL tiltrækker og fastholder de unge.

Tekst og foto: Henrik Ploug
 

Navn: Freja Breddam Overgaard
Alder: 30 år
Afdeling: TL SydØst, Vejle
Job: Emballagedesigner hos Smurfit Kappa

Vi har haft nogle dejlige debatter. Især var jeg glad for debatten om, hvordan vi kan få flere unge ind i TL. Blandt andet ved at have fokus på at udvikle erhvervsuddannelserne.

Jeg var også glad for debatten mellem Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance og Leif Lahn Jensen fra Socialdemokratiet. Joachim pirrede folk i salen og gav dem lyst til at debattere.

Og selvom han sagde, at fagbevægelsen ikke skulle komme rendende til politikerne i Folketinget, synes jeg netop, at det er det vi skal. Det er vigtigt, at politikerne lytter til os ude i erhvervslivet, inden de beslutter noget.
 


Navn: Thomas Hansen
Alder: 53 år
Afdeling: TL Ringsted
Job: Teknisk assistent hos H. Lundbeck

Jeg synes, at vi har haft en god kongres, selvom jeg godt kunne tænke mig noget mere debat. Til gengæld synes jeg, at afdelingerne har gjort et stort stykke arbejde og vist stort engagement i de debatter, som har været.

Det er vigtigt, at TL følger med tiden og udvikler sig i takt med den verden, vi lever i. Og det synes jeg, at vi gør. Vi er på forkant med udviklingen, og jeg kan ikke genkende den fordom, man nogle gange hører, at fagbevægelsen skulle være en elefant på lerfødder.

 

Navn: Birte Lundsgaard
Alder: 52 år
Afdeling: TL Sjælland, Hillerød
Job: Kemotekniker hos Novo Nordisk

Kongressen er gået godt, selvom jeg godt kunne tænke mig lidt mere debat, hvor flere kunne komme til orde. Men jeg er godt klar over, at det ikke rigtig kan lade sig gøre i så stort et forum, som en kongres er.

Det kunne det til gengæld på vores seneste repræsentantskabsmøde, hvor der blev lavet workshops i mindre grupper, så alle kunne nå at få sagt det, de ville.

Men den debat, som har været, var god. Vi er blandt andet enige om, at TL i samarbejde med arbejdsgiverne skal være med til at udvikle de uddannelser, som der bliver brug for i fremtiden.