René Giovanni Borella

  • GIS-medarbejder i Silkeborg Kommune
  • Uddannet teknisk designer, bygge & anlæg, 2013

Tendenser jeg holder øje med

"GIS som arbejdsområde. Teknologien er blevet mere tilgængelig på grund af 'open source'-løsninger som Qgis. Og ”Big Data”, som er et af de store buzz-words lige nu. Udfordringen er dog stadig at finde værdien af data. Jeg forestiller mig, der vil blive brug for folk, der kan manøvrere i området imellem en tekniker, som mestrer GIS-analyserne og en softwareudvikler, som arbejder helt under motorhjelmen. En slags ’Data developer’ om man vil. Der bliver efterspørgsel på folk, som kan bruge værktøjerne på en ny måde til at danne indsigt ud fra data, og det vil drive mit fag fremad."

 

Sådan holder jeg mig opdateret

"Jeg læser ­blogs om GIS. ­Nogle af mine favoritter er hi.stamen.com og blog.mapbox.com. Det er firmablogs, men der er næsten altid en ny vinkel, som man kan putte i ned værktøjs­kassen. Jeg har lige været på kursus i ’Predic­tive Modelling, Data ­Science and Big Data’"

Mit yndlingsprogram

"Jeg vil ikke kunne overleve længe uden at have FME ved min side. FME er en digital schweizerkniv, der kan læse og skrive til mere end 300 filformater."

hi.stamen.com blog.mapbox.com FME