COLOURBOX10786945
Der bliver ikke mange fridage i 2022.

2022 bliver endnu et arbejdsgiverår: Så få fridage kan du se frem til

Ferie Hvis du er ganske almindelig lønmodtager, så bliver det ikke meget bedre med fridagene næste år. Faktisk kan du se frem til endnu færre fridage.

2021 var ikke ligefrem et år, hvor fridagene stod i kø. For den almindelige lønmodtager var det i alt 111 fridage, det kunne blive til.

Og selvom det altid er en god nyhed med fridage, så er det knap så opløftende, at 2022 bliver et år med endnu færre af dem.

Det skyldes, ligesom i 2021, at de fleste hellig- og fridage falder i weekender, hvor du i forvejen har fri.

Sådan fordeler fridagene sig i 2022

Det nye år lægger ud med at give dig den sædvanlige fridag 1. januar. Desværre er det i år en lørdag, hvilket ikke giver dig en ekstra fridag.

Herefter skal vi hen til påsken, hvor du kan holde fri på skærtorsdag den 14. april, langfredag den 15. april og 2. påskedag mandag den 18. april.

Så kommer den 1. maj - Arbejdernes Internationale Kampdag - som i år falder på en søndag, hvorfor du kun får en fridag her, såfremt du arbejder om søndagen og har ret til fri på denne dag.

Grundlovsdag har nogle ret til fri. Under alle omstændigheder falder den i år på en søndag den 5. juni. Desværre.

Og så kommer vi over til den søde juletid efterfulgt af nytår, der i 2022 - ligesom i år - desværre står i arbejdsgivernes tegn. To ud af de tre fridage, som alle har ret til - 25. december, 26. december og 1. januar - falder desværre på weekenddage.

Store Bededag, Kristi Himmelfartsdag og 2. pinsedag har som altid fridage med sig.

Alt i alt kan man ikke kalde 2022 for et godt år hvad angår fridage. Derfor får du også brug for at bruge flere af dine optjente feriedage i løbet af 2022, såfremt du gerne vil holde fri.

Få styr på feriedagene

Vi har samlet svar på de mest almindelige spørgsmål om ferie og fritid.  

Vis mig svarene