Flemming Seniorliv Web Tss
”Jeg har ingen planer om at stoppe før om otte – ti år. Ikke så længe, at jeg har fysikken til det, og så længe, at jeg har så stor indflydelse på mit arbejde," siger Flemming Koch, der for fem år siden tog sagen i egen hånd.

63-årige Flemming: ”Jeg går først på pension om 8-10 år”

Tema: Senior på job Afvikling eller udvikling? Da Flemming Koch nærmede sig de 60 år, fik han nyt job hos SIF Gruppen. Her er han så glad for at være, at han ikke har tænkt sig at gå på pension lige foreløbig – og nu er han i gang med et kursus i tegneprogrammet AutoCAD.

Alder er ingen hindring, når man vil skifte spor.

Det mener 63-årige Flemming Koch, som for godt fire år siden byttede elektronikværkstedet ud med et job hos SIF Gruppen, fortæller han.

”Efter 20 år på værkstedet tænkte jeg, at hvis der skulle ske noget nyt, så skulle det nok være nu.”

Derfor skrev Flemming Koch en uopfordret ansøgning til el-installationsfirmaet, og det viste sig at være en god ide.

Næste år tager han nemlig hul på femte år som udekørende tekniker, hvor han bl.a. tager sig af opsætning og service af AV-udstyr på skoler og uddannelsesinstitutioner.

Seniordage og nye opgaver

Hos SIF Gruppen er Flemming Koch omfattet af en seniorordning. Den giver ham bl.a. ret til seniordage og mulighed for at planlægge de sidste år på arbejdspladsen inden sin pension.

Flemming Koch 63 år

  • Tekniker hos SIF Gruppen.
  • Autodidakt inden for faget, men han er uddannet blikkenslager, kobbersmed og VVS-installatør og har også haft eget firma.
  • Bor i Greve.
SIF Gruppen
  • Grundlagt i 1918 som Skovshoved Installationsforretning
  • Dækker i dag alle områder inden for installation, teknik og service
  • Har afdelinger i Søborg, Kalundborg, Næstved og Hørsholm
  • Ca. 400 medarbejdere

Det er en snak, som han kan tage med sin chef i forbindelse med den årlige medarbejdersamtale. Men snakken om tilbagetrækning er ikke noget, som han har behov for lige nu, mener han.

”Jeg har ingen planer om at stoppe før om otte – ti år. Ikke så længe, at jeg har fysikken til det, og så længe, at jeg har så stor indflydelse på mit arbejde.”

Flemming Koch og chefen har dog talt om, at teknikeren på et tidspunkt skal have et føl med rundt, som han kan lære op.

Flemming Koch er nemlig i fuld gang med at tilegne sig nye færdigheder.

”Jeg er ved at tage et kursus i ­AutoCAD gennem Teknisk Lands­forbund. Her lærer jeg at indtegne el-installationer elektronisk. Det er især noget, som kunderne i det ­offentlige efterspørger,” siger han og tilføjer, at det ellers er en opgave, der bliver sendt ud af huset.

Opfandt nyt jobindhold

Men Flemming Kochs nye kompetence er ikke kun en fordel for firmaet. Det er også en fordel for ham selv, siger han.

”Man kan se det som en glidende overgang til opgaver, der ikke er nær så fysisk krævende. Det giver mig også større fleksibilitet, fordi jeg både kan løse opgaverne på kontoret og hjemmefra.”

Den 63-årige tekniker fortæller også, at han selv har banet vejen for det nye jobindhold.

”Jeg skulle på et tidspunkt teste nogle netværk med en netværks-­tester. Det havde jeg ikke prøvet før, så jeg fik manualen med, men den blev man bare forvirret af,” siger han.

Derfor besluttede Flemming Koch at udarbejde sin egen manual. Den fylder 36 sider og blev lavet henover et par dage i julen.

”Det var jo egentlig til mig selv, men jeg ved, at der også er kolleger, som bruger den i dag.”

Med manualen fik ledelsen således øjnene op for andre af Flemming Kochs evner. Og de endte med at spørge, om han ville stå for diagrammerne i AutoCAD, siger han.

”Det er en del af min livsfilosofi at dele min viden med andre, så det sagde jeg selvfølgelig ja til.”