Rosa Sandeman_kv_1280px.jpg
Fra nytår skiftede Rosa Tychsen Sandemand jobbet som visual merchandiser hos ILVA ud med et hos Rosendahl.

Afskedigelse førte til et arbejdsliv med balance

Mit nye job For Rosa Tychsen Sandemand har nyt job med større udfordringer givet større arbejdsglæde, og der er samtidig tid til samvær med sønnen på fire år.

Hvorfor har du skiftet job?

I et stykke tid havde jeg i mit tidligere job haft lyst til nye udfordringer, men var glad for arbejdspladsen og kollegaerne, så jeg gjorde ikke alvor af at søge videre – før virksomheden skulle om­­organiseres og afskedige mange, herunder mig. Jeg gav mig straks til at søge job og nåede ikke at blive arbejdsløs, før jeg fandt og startede i mit nuværende job.

Hvad er det mest tiltrækkende
ved dit nye arbejde?

Jeg har kontor hjemme og kører rundt til alle de butikker i Nordjylland, som forhandler vores brands og laver og tjekker udstillinger og vinduer med de forskellige brands. Derved møder jeg mange flere mennesker end før, hvor jeg mest arbejdede i to varehuse. Tidligere i mit arbejdsliv har jeg rejst rundt til butikker i hele verden og nød at møde mange nye mennesker. Det er skønt at gøre igen.

Hvad er spændende ved din nye branche?

Før arbejdede jeg alene med møbeludstillinger, nu arbejder jeg med flere forskellige danske design-brands, hvor udfordringen er at jonglere med forskellig storytelling til hvert brand i forskellige omgivelser. Det giver stor variation i hverdagen og er en større faglig udvikling.

Hvad gør dig glad på arbejde?

Udfordringer er vigtige for min arbejdsglæde, og skiftet har gjort mig endnu mere glad for at gå på arbejde. Set i bakspejlet skulle jeg være søgt videre af egen drift lidt før. Kollegaer er også vigtige, og jeg havde gode kollegaer i det gamle job. Derfor var det svært at søge væk. Men relationerne derfra har jeg stadig, og oveni har jeg fået nye gode kollegaer.

Hvad har overrasket dig mest i dit nye job?

At kollegaerne er meget lyttende og åbne for mine ideer, selvom jeg kommer fra en anden branche. Og at virksomheden vægter at have hele mennesker ansat. Jeg kan deltage i et morgenmøde i min søns børnehave og i stedet arbejde lidt før eller senere. Den frihed er vigtig. Da min søn var et halvt år, sagde jeg farvel til mit daværende arbejdsliv med udlandsrejser fra mandag til fredag. Min mand tog sig af vores søn, når jeg var væk, men jeg gik glip af for meget. Så jeg fandt et job uden rejser, og kom i stedet til at kede mig lidt arbejdsmæssigt. I mit nye job har jeg det bedste af begge verdner.

Hvad vil du gerne sige til din gamle chef?

At jeg var glad for rejsen og glad for, at jeg nu rejser videre et andet sted.

Rosa Tychsen Sandemand

  • Uddannet PBA Design og Business
    med speciale i Retail Design.
  • 34 år og bor i Aalborg
  • Skiftede 1. januar 2019 fra visual merchandiser i IDdesign (ILVA Group) til visual merchandiser i Rosendahl Design Group.
  • 2016-2018: Visual Merchandiser i IDdesign.
  • 2013-2015: Visual concept Merchandiser i Flexa.
  • 2007-2013: Visual Merchandiser i BoConcept.