Jannikfrankpetersen Presse

"Alle skal kunne sove trygt om natten"

Lønsikring Teknisk Landsforbund indførte for nylig en ny medlemsfordel, TL Lønsikring, der skal sikre medlemmerne bedre, hvis uheldet er ude og jobbet svigter. Med lønsikringen kan nogle af bekymringerne, der følger med ledighed, fjernes, mener forbundsformand for TL, Jannik Frank Petersen.

For 25 år siden udgjorde dagpengene ca. 60 procent af en gennemsnitsløn for et medlem af Teknisk Landsforbund. Om få år vil tallet være helt nede på 45 procent.

Sammen med resten af fagbevægelsen har vi kæmpet for, at udhulingen af dagpengene bliver stoppet, men vi må også konstatere, at skiftende politiske flertal ikke har været lydhøre. Det tager vi nu konsekvensen af, og pr. 1. november har vi derfor indgået en aftale om kollektiv lønsikring for TL’s medlemmer mod en forhøjelse af kontingentet. Lønsikringen sikrer dig 80 procent af din løn i seks måneder, hvis du bliver ledig.

For et gennemsnitsmedlem betyder det 10.000 kr. oven i dagpengene, og i løbet af det halve år er langt de fleste heldigvis kommet i arbejde igen. Fordi løn­sikringen er kollektiv, er den langt billigere, end hvis du skulle tegne den individuelt. Samlet vil dit kontingent til fagforening, a-kasse og lønsikring faktisk være blandt det billigste på markedet.

Som medarbejder ved du ikke om næste dag ­bringer en fyreseddel, og som ledig ved du ikke, hvornår du finder dit næste job. De store usikkerheder er et grundvilkår, men med en dagpengesats på under halvdelen af din løn, så kan ledighed få alvorlige økonomiske konsekvenser for en families økonomi.

Ingen ved, hvad fremtiden bringer, og fag, der er populære i dag, kan blive overflødige i morgen. Men med en lønsikring kan vi fjerne nogle af bekymringerne. Den giver dig en tryghed i hverdagen – ikke mindst nu, hvor corona endnu ikke er et overstået kapitel.

Vi vil kæmpe videre for at stoppe udhulingen af dagpengene, men vi har også truffet et valg. Alle skal kunne sove trygt om natten og ikke frygte for økonomien ved ledighed. Det er nemlig sådan, det bør være.

Hvad er TL Lønsikring?

TL Lønsikring supplerer dagpengene, hvis du ­bliver sagt op. Samlet modtager du op til 80 % af den løn, du er vant til, i op til seks måneder – og for medlemmer af TL svarer det i gennemsnit til 10.000 kr. oven i dagpengene.

Dagpengesatsen for fuldtidsforsikrede er i 2021 på 19.322 kr. Med TL Lønsikring får du mellem 610 og 35.573 kr. oven i dette beløb – afhængigt at dit nuværende lønniveau.

Læs mere om TL Lønsikring

Prøv TL Lønsikrings-beregner og se, hvor meget du kan få i lønsikring.

Åbent vindue

Normalt skal du være ­medlem i 12 mdr. for at være dækket af lønsikringen. Men ved indmeldelse i TL og Teknikernes A-kasse ­senest 31. oktober i år, kan nye medlemmer komme med ind i ordningen uden anciennitetskrav.