Ferie 16.04.2020 CB

Alt, hvad du skal vide om sommerferien i år

Guide Rejserestriktioner, ny ferielov og indefrosne feriepenge. Få tjek på sommerferien med denne guide.

Også i år må vi forberede os på en sommer lidt ud over det sædvanlige.

Men corona eller ej, så skal det blive godt med ferie. Vi guider dig til svar på de mest aktuelle feriespørgsmål.

  1. Indefrosne feriepenge – du kan stadig nå det

  2. Ny ferielov: Har du sparet nok feriedage op?

  3. Så meget ferie har du krav på

  4. Hvad sker der, hvis jeg rejser til udlandet?

  5. Hvad sker der, hvis jeg bliver syg i ferien?

1. Indefrosne feriepenge – du kan stadig nå det

Mangler du penge til sommerferien og har du ikke allerede gjort det, så kan du stadig anmode om at få udbetalt dine indefrosne feriepenge.

Det kan du gøre indtil 31. maj i år, og hvis du ikke fik udbetalt de første tre ugers indefrosne feriepenge sidste år, så kan du også nå at få dem.

Se, hvor mange feriepenge du kan få udbetalt til marts

2. Ny ferielov: Har du sparet nok feriedage op?

Mallorca eller Mølleåen? Uanset hvor sommerferien går hen i år, så skal den planlægges lidt anderledes, end du er vant til.

I hvert fald hvis du vil være sikker på at kunne holde tre ugers ferie i streg. Årsagen er den nye ferielov, der trådte i kraft i september sidste år.

Sådan undgå du at løbe tør for ferie

3. Så meget ferie har du krav på

Som udgangspunkt sker placeringen af din ferie ved aftale mellem dig og din chef. Hvis I ikke kan blive enige, så bestemmer din chef, hvornår du skal holde ferie.

Du har dog krav på, at tre uger af din ferie lægges samlet i tidsrummet fra 1. maj til 30. september, og du har også krav på at kende placeringen af din hovedferie tre måneder før, du skal holde den.

Se mange flere spørgsmål og svar om ferie

4. Hvad sker der, hvis jeg rejser til udlandet?

Lige nu er de fleste lande farvede røde eller orange i Udenrigsministeriets rejsevejledning, og det betyder, at udenlandsrejser frarådes. Hvis du alligevel rejser ud, så skal du i karantæne, når du kommer tilbage til Danmark.

Og hvis karantænen betyder, at du ikke kan varetage dit arbejde, så risikerer du i værste fald en fyreseddel. Vi krydser dog fingre for, at vi til sommer igen kan rejse udenlands, men husk altid at tjekke rejsevejledningen inden afrejse.

Se Udenrigsministeriets rejsevejledning

5. Hvad sker der, hvis jeg bliver syg i ferien?

Åh nej, syg i ferien. Findes der noget værre? Men du kan faktisk få erstatningsferie, hvis du er syg mere end 5 dage i din ferie.

Og hvis du bliver syg før ferien starter, så har du slet ikke pligt til at holde din ferie. Vi har samlet svarene på de meste almindelige feriespørgsmål.

Det skal du gøre, hvis du bliver syg

 

 

Flere spørgsmål om ferie?

Du kan altid kontakte TL, hvis du har spørgsmål om ferie og arbejdsliv. Du kan få fat i os på telefon, e-mail eller på Mit TL.

Kontakt TL