484A3948
"Jeg er ikke typen, der skifter job alene for at få mere i løn, men mere for at få udfordringer," siger multimediedesigner Bjarke Villads Jakobsen, der i efteråret skiftede jobbet som SAP-koordinator hos Viking Life-Saving Equipment A/S ud med en stilling som Logistic Process Specialist hos JYSK.

“At lære nyt er mit drive”

Jobskifte Bjarke Villads Jakobsen så på LinkedIn et jobopslag, med præcis de udfordringer han drømte om, og skrev en ansøgning. Få dage senere fik han jobbet tilbudt og tog en rask beslutning.

Hvorfor skifter du job netop nu?

Jobbet, jeg havde, manglede lidt udfordringer til sidst, men jeg var endnu ikke begyndt at tjekke jobopslag på Jobindex, da det her job dukkede op på LinkedIn. Jeg er ikke typen, der skifter job alene for at få mere i løn, men mere for at få udfordringer, og jeg tænkte, at det ville jeg få her. Så jeg søgte og kom til samtale, hvor jeg havde så god en mavefornemmelse, at jeg var klar til at sige ja, da jeg kun fire dage senere var til anden samtale og fik jobbet tilbudt. Jeg tager ikke altid lynhurtige beslutninger, men her gik det stærkt.

Hvad er det mest tiltrækkende
ved dit nye job?

Min nye arbejdsplads er langt større, end de virksomheder, jeg har været ansat i hidtil, selvom nogle af dem også har været store. Så jeg løber nok ikke tør for udfordringer her. Mit forrige job var i en it-division, nu sidder jeg i forretnings-delen, hvilket er meget spændende.

Hvad er for dig det mest
spændende ved din branche?

Det har min store interesse at forstå og udnytte systemer. Det opdagede jeg, da jeg læste til multi­medie­designer for snart 20 år siden, og det er ­stadig en daglig driver i mit arbejde med logistik og som specialist i it-systemerne SAP og ERP. 

Hvad har overrasket dig mest i dit nye job?

Det har overrasket mig meget positivt, at jeg som ny medarbejder får fire ugers intro-forløb, hvor jeg lærer hele forretningen at kende. Så jeg har allerede et netværk og ved, hvem jeg skal række ud til, og de kender mig.

Hvad gør dig glad på jobbet? 

Sparring med gode kollegaer er næsten lige så vigtigt som faglige udfordringer. Jeg er del af et super godt team. Vi er seks og sidder fysisk i samme lokale. Ved jobsamtalen sagde jeg til min chef, at jeg ikke ville have det godt med at blive gemt af vejen på mit eget kontor. I så fald havde jeg nok sagt nej til jobbet.

Hvad er de største udfordringer
i dit nye job?

Jeg har en bred viden fra mine tidligere job,
men nu skal jeg lære at bruge den i en ny virksomhed og ved brug af nye systemer, så efter introen kobles jeg på et par kollegaer, som jeg lærer af i praksis. Jeg kan godt lide den mentale udfordring, det er at stå på bar bund og skulle sætte sig ind i ting. Jeg kan dog også lidt føle mig som en klods om benet, når jeg spørger mine kollegaer om alt muligt, og de har travlt. Men sådan er det at være ny.

Bjarke Villads Jakobsen

  • Logistic Process Specialist i JYSK
  • Uddannet multimediedesigner
  • 41 år
  • Bor i Esbjerg

CV

2021-nu: Logistic Process Specialist i JYSK

2018-2021: SAP Business Process
­Coordinator hos VIKING ­Life-Saving Equipment A/S

2018-2018: Warehouse supervisor
hos Total

2011-2018: Warehouse supervisor hos Maersk Oil

2010-2011: Produktionschef i BG Salmon i Polen

2005-2010: Controller hos JG Trading/Aurora