10-BIG-WeGrow-Image-by-Laurian-Ghinitoiu (1).jpg

BIG designer sin første skole

Design Bjarke Ingels Group har været med til at skabe ny skole i New York. Her skal design hjælpe til at styrke børns kreativitet.

Borde og stole er udformet som puslespil, og i de runde kuber, der hænger ned fra loftet, kan børnene lege eller tage sig en rolig stund.

Miljøet er langt fra det, de fleste forbinder med en klassisk folkeskole, og der er da også noget andet på spil her.

Sammen med den internationale kontorfællesskabs-startup WeWork har Bjarke Ingels Group, BIG, skabt en skole for mindre børn.

Den bærer navnet WeGrow, og her skal design være med til at styrke elevernes læring og kreativitet.

Hårde hjørner erstattet af bløde former, de traditionelle klasseværelser er skiftet ud med læringslandskaber, der består af åbne lokaler, et værksted, et samfundsområde, kunst- og musikrum, bløde materialer og legepladser på tværs af de forskellige områder.

Alt sammen noget, der skal være med til at styrke børnenes kompetencer på en anden måde end i en traditionel skole, skriver Dagens Byggeri.

Skolen ligger i kvarteret Chelsea på Manhattan, er en del af WeWorks hovedkvarter og er for børn mellem tre og ni år.

Skabt som pilotprojekt

“WeGrow blev skabt med hensigten om at bruge design til at frigøre det kreative potentiale hos alle generationer,” udtaler Bjarke Ingels ifølge Archpaper.

Han er desuden citeret for at sige, at: “Børn forstår, at de har handlekraft, når arkitektur og design er mere intuitivt og mindre normativt - så behøver vi slet ikke at fortælle dem, hvordan de skal bruge deres fysiske rammer. De gør, som de vil, og der findes ingen forkert eller rigtig måde at gøre det på.”   

WeGrow er indtil videre et pilotprojekt.

Skolen er designet ud fra stifteren af WeWork, Rebekah Neumanns, vision for fremtidens uddannelsesform, som hun mener skal bidrage til at udvikle fremtidens iværksættere.

Både med andre undervisningsformer og med rammer, der lægger op til at lære på nye måder.