Tek0222 1305X675px 1

Bliv en mester til kaffemøder

Tema: Sådan får du drømmejobbet Man behøver ikke drikke kaffe. Man behøver ikke engang at mødes fysisk. Begrebet kaffemøde er blot et gængs udtryk for et uofficielt netværksmøde.

Ikke desto mindre giver kaffemøder ofte muligheder eller nyttig viden om jobåbninger eller bevægelser i en konkret virksomhed, man er interesseret i. Rekrutteringsekspert Malene Gude anbefaler, at man rækker ud til sit netværk, hvis man er på jobjagt. Dog på en subtil måde.

”Kaffemøder er en god idé. Det handler ikke om at bede andre om at skaffe sig et job, det vil mange nok føle modstand på at begive sig ud i. Se det mere som en slags ’gave-økonomi’ og overvej, hvad du kan give vedkommende den anden vej af interessant indsigt eller andet,” siger hun.

Man kan også ganske enkelt bede vedkommende om et godt råd til at komme videre.

”Tidshorisonten på job via netværk er lidt længere end ved opslag, da det handler om at få skabt åbninger over tid. Til gengæld kan man få uvurderlig indsigt og en personlig indgang til en mulig ny arbejdsgiver,” siger Malene Gude.

Hun anbefaler, at man ligefrem lægger det i kalenderen; arbejdet med de små døråbninger. Det kan f.eks. være en lille aktivitet hver uge.

En stor fordel ved at vedligeholde et stærkt netværk er også, at det er brugbart, når markedet skifter igen en dag, og der ikke længere er samme heftige aktivitet på HR-kontorerne rundt om i landet.

Malene Gude

  • Erhvervspsykolog hos Randstad
  • Har arbejdet med karriereudvikling, jobskifte, krisehåndtering, talentudvikling og rekruttering siden 1997.