Elearning1305

Brug hjemmekarantænen til at blive klogere

TL Nyt Vi har samlet en række af de bedste udbydere af online undervisning, så du kan bruge tiden derhjemme til at opkvalificere dig.

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Hører du til dem, der er ved at være træt af at sidde derhjemme, kan du nu bruge tiden på noget konstruktivt. Her får du links til en række online kursusudbydere, som tilbyder mange timers videoundervisning i for eksempel projektledelse, AutoCad, IT-sikkerhed, kommunikation, markedsføring og meget mere.

Fagbevægelsens Hovedorganisation
Fagbevægelsens Hovedorganisation tilbyder en række onlinekurser, som er gratis for medlemmer af TL. Vi har netop lavet en ny aftale med dem, som betyder, at du nu kan tage et grundkursus i AutoCad. Kurset består af 30 undervisningsvideoer med en samlet varighed på ca. 5,5 timer. Videoerne gennemgår brugerfladen, skærmopsætning og en lang række af de mest anvendte tegne- og redigeringsværktøjer.

Mandag den 6. april åbner vi op for AutoCad Grundkursus trin 2. Her er fokus på videregående tegne- og redigeringsfunktioner samt en forståelse for oprettelse af dokumentation i form af tekster, skraveringer, målsætninger og grundlæggende printforståelse.

I næste uge tilbyder vi også et grundkursus i Revit. Kurset består af 20-30 undervisningsvideoer med en samlet varighed på ca. 3 timer. Videoerne gennemgår et Revit-projekt, hvor du lærer at oprette Levels og Grids. Du kommer til at optegne vægge, hvori der indsættes vinduer og døre. Desuden kan du se, hvordan du opretter gulv, tag og et stort vinduesparti.

Hvis du ikke har AutoCad eller Revit på din computer, kan du hente en gratis prøveversion, der gælder i 30 dage, på Autodesk hjemmeside. Udover de ovennævnte kurser tilbyder Fagbevægelsens Hovedorganisation også onlinekurser i for eksempel Word, Excel, OneNote, videoredigering, it-sikkerhed, jobsøgning og meget mere.

Læs mere og tilmeld dig


Smartlearning.dk
Erhvervsakademierne har akademiet SmartLearning, som tilbyder online videreuddannelse på akademi- og diplomniveau. Kurserne tager fra tre til 14 uger.

Du kan for eksempel tage kurser i projektledelse, programmering, studieteknik, projektskrivning, erhvervsøkonomi, innovation, IT-sikkerhed, systemudvikling, kommunikation og formidling, sociale medier, webudvikling samt digital markedsføring.

Kurserne koster penge, men du kan søge om at få udgiften dækket. Se støttemulighederne nederst.

Læs mere og tilmeld dig


Erhvervsakademierne og professionshøjskolerne
Erhvervsakademierne og professionshøjskolerne arbejder for fuld kraft på at udbyde relevante online forløb, korte kurser mv. Kig på uddannelsesinstitutionernes hjemmesider og husk, at med onlineundervisning er du ikke begrænset af hvilken region kurserne udbydes i. Der udbydes alt fra gratis webinarer, over dagskurser til akademimoduler.

Husk, at hvis du søger akademimoduler, kan du søge Omstilingsfonden til at betale kursusgebyr op til 10.000 kr. Se støttemulighederne nederst.

 

UCN act2learn
UCN act2learn tilbyder kompetencegivende efter- og videreuddannelse på diplom- og akademiniveau, og vi har desuden en række kurser, specialuddannelser, temadage mv.
Læs mere og tilmeld dig

 

Voksenuddannelse.dk
Voksenuddannelse.dk som er den store samlede portal for efter- og videreuddannelse på alle niveauer. De har samlet udbuddet af onlinekurser på en særlig side.
Læs mere og tilmeld dig


EfterUddannelse.dk
EfterUddannelse.dk er en landsdækkende tilmeldings- og ansøgningsportal for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse, herunder AMU-kurser. Brug det udvidede søgefilter og vælg "fjernundervisning" ved undervisningsform.

Læs mere og tilmeld dig


LinkedIn Learning
LinkedIn Learning er en engelsksproget hjemmeside med tusindvis af videokurser i blandt andet business, design, web, fotografi og markedsføring. Sitet tilbyder en måneds gratis prøvetid.

Læs mere og tilmeld dig


AOF ONLINE
AOF tilbyder gratis onlineundervisning, så ledige og beskæftigede kan vende styrkede tilbage på arbejdsmarkedet. Der er blandt andet kurser i læsning, IT, engelsk, matematik, dansk samt ordblindeundervisning.

Læs mere og tilmeld dig


VUC Erhverv fjernundervisning
VUC Erhverv tilbyder onlineundervisning i IT, engelsk, læsning, matematik samt ordblindeundervisning.

Læs mere og tilmeld dig

 

Se flere kursusudbydere på siden Online kurser.


Sådan får du refunderet dine udgifter til online undervisning
Hvis du har fundet et kursus, som koster penge, kan du muligvis få udgiften dækket. Her er dine muligheder:

Omstillingsfond
Hvis du ikke i forvejen har afsluttet en videregående uddannelse, kan du få betalt op til 10.000.- til kursusgebyr til akademi- eller diplommoduler gennem den såkaldte Omstillingsfond.
Læs mere

Kompetencefonde
Tjek din overenskomst – på de fleste af TL’s overenskomster har vi efterhånden fået etableret Kompetencefonde. Det gælder både i det private og i det offentlige. Her kan du også få betalt en række online kurser. Vær dog opmærksom på, at en del fonde ikke betaler lønkompensation for onlinekurser.