Corona-fyret TL’er må gå fra hus og hjem
Fremtiden så lys ud for Rikke Nordahl, da hun i august 2019 valgte at flytte fra Aalborg til Helsingør. Hun var ved at tage en professionsbachelor i digital konceptudvikling og havde fået praktikplads i en kosmetikvirksomhed.
”Chefen opfordrede mig til at flytte for at vise mit commitment til virksomheden. Samtidig lovede de mig en fast stilling på fuld tid, når min praktiktid var ovre. Hvor fedt er det lige at kunne gå direkte fra sit studie til fast arbejde? Så jeg sagde selvfølgelig ja og flyttede,” fortæller Rikke Nordahl.
Arbejdsgiveren holdt ord, og da praktiktiden var ovre, fik hun en fast stilling som social media coordinator fra den 1. februar 2020.
”Mit job består i at planlægge og skabe indhold på de sociale medier, for eksempel Instagram og Facebook. Virksomheden er til stede i syv lande, så det foregår på syv sprog, og jeg skal styre cirka 50 platforme,” forklarer Rikke Nordahl.
Ikke råd til husleje
Glæden varede dog kort. For efter kun halvanden måned som fastansat fik hun besked om, at hun var blevet opsagt sammen med fire andre medarbejdere.
”Jeg fik at vide, at det var på grund af corona, og fordi de havde lavet en ny strategi. Men vi lavede en ny strategi så sent som i november 2019, så det, synes jeg, er lidt underligt. Selvom jeg er klar over, at der er mange, som bliver fyret i den her tid, føler jeg mig alligevel dårligt behandlet,” siger Rikke Nordahl og uddyber:
”Jeg flyttede til Helsingør, da de bad mig om det. Jeg måtte endda låne penge for at få råd til flytningen. Penge som jeg forventede at betale tilbage, når jeg begyndte at få en fast fuldtidsløn. Men nu er det økonomisk rigtig hårdt, og jeg har ikke råd til at blive i min lejlighed på en dimittendsats. Så det ender nok med at jeg må flytte tilbage til Aalborg.”
Rikke blev ikke fritstillet i forbindelse med sin opsigelse, så i skrivende stund arbejder hun hjemmefra.
”Jeg har sidste dag om en uge. Men lige nu er jeg ved at få styr på nogle hængepartier, så jeg kan overlevere mit arbejde til en anden. Det kan være lidt svært at acceptere at skulle arbejde for en virksomhed, der ikke ønsker en. Men jeg arbejder heldigvis hjemmefra i perioden, så det giver mig noget ro i maven i forhold til ikke at skulle se firmaet i øjnene på samme måde.''
Mærkelig strategi
I TL Sjælland, Hillerød undrer formanden, Birte Lundsgaard sig over opsigelsen.
”I de her corona-tider skulle man tro, at sociale medier var ekstra vigtige. Så jeg forstår ikke virksomhedens nye strategi.”
Men rent juridisk er der desværre ikke noget at komme efter, fordi Rikke stadig var ansat indenfor den tre måneders prøvetid.
”Det er super ærgerligt! Jeg synes dog, at det er mærkeligt, at virksomheden har brug for at indføre prøvetid i ansættelseskontrakten, når de allerede har haft hende ansat som praktikant i et halvt år. Men de har nok bare brugt en standardkontrakt,” siger Birte Lundsgaard.