Coronaaftale1305

Corona: Pas på "opfindsomme" arbejdsgivere

TL Nyt En del medlemmer kontakter i øjeblikket TL, fordi deres arbejdsgiver tilbyder dem en aftale om nedsat tid eller lønnedgang. Nogle af aftalerne er meget ugunstige. Kontakt derfor altid din lokalafdeling, inden du siger ja til en aftale.

TL modtager i øjeblikket en del henvendelser fra medlemmer, som har fået et tilbud om nedsat tid eller lønnedgang fra deres arbejdsgiver.

”For eksempel fik jeg en henvendelse fra et medlem, som blev bedt om at gå 40 procent ned i løn det næste år, selvom han stadig skulle arbejde fuld tid,” fortæller Poul Erik Tobiasen, der er faglig sekretær i TL.

Et andet eksempel er et medlem, som skulle arbejde fuld tid, men til halv løn frem til den 31. juli.

”Nogle af aftalerne er helt horrible! Og jeg vil kraftigt opfordre vores medlemmer til at kontakte deres lokalafdeling, hvis de bliver tilbudt en aftale,” siger Poul Erik Tobiasen.

Han undrer sig over, hvorfor arbejdsgiverne ikke benytter sig af de hjælpepakker, regeringen er kommet med.

”Der er gode ordninger, som kan hjælpe både arbejdsgivere og lønmodtagere igennem den her svære tid. Brug dog dem i stedet for at tilbyde aftaler, som kan være en overtrædelse af funktionærloven og et brud på overenskomsten,” siger Poul Erik Tobiasen.

TL’s lokalafdelingerne kender de forskellige hjælpepakker.

”Derfor kan de rådgive vores medlemmer og være i dialog med deres arbejdsgivere om, hvordan man kan strikke en ordning sammen, som kan hjælpe virksomheden ud på den anden side uden at fyre medarbejdere,” fortæller Poul Erik Tobiasen.

Så det korte råd er: Hvis du bliver tilbudt en aftale, så send en mail til din lokalafdeling.