Corona1305

Coronakarantæne, hvad gør jeg?

TL Nyt Corona virus COVID-19 har spredt sig til både danskernes feriedestinationer og til Danmark. I det følgende prøver vi at fortælle lidt grundlæggende om, hvordan du skal forholde dig i relation til dit ansættelsesforhold, hvis du bliver syg eller sat i karantæne.

Du er blevet syg
Er du så uheldig at blive syg, så gælder de almindelige regler for sygdom. Du har altså ret til løn under sygdom, så længe du er syg.

Hvis du er på vej på ferie, så gælder reglerne om sygdom inden ferien begynder. Her kan du læse mere om det spørgsmål.

Bliver du syg under din ferie, så kan du læse her, hvordan du skal forholde dig.

Du er ikke syg, men du er blevet sat i karantæne
At blive sat i karantæne uden sygdom er en uforudsigelig, udefra kommende begivenhed, juridisk set kaldes det force majeure. Din arbejdsgiver kan ikke opsige eller bortvise dig, fordi du ikke kan komme på arbejde grundet karantæne.

Hvis du bliver sat i karantæne, så skal du sørge for øjeblikkeligt at orientere din arbejdsgiver. Du skal også orientere din arbejdsgiver, hvis der sker ændringer.

Gå i dialog med din arbejdsgiver og find ud af, hvordan du om muligt kan arbejde hjemme. Hvis du ikke kan finde en praktisk løsning med din arbejdsgiver eller der opstår problemer i øvrigt, så kontakt din lokale afdeling. De er klar til at hjælpe.