Det betyder TL Lønsikring for medlemmerne

Lønsikring Fra den 1. november indfører Teknisk Landsforbund lønsikring som en fast del af medlemskabet. Teknikeren har spurgt nogle af TL's medlemmer om, hvad det betyder for dem.

“En mulighed for at være ekstra sikker”

"Det er fantastisk, især for medlemmer i de brancher, hvor det er svært at finde et nyt arbejde. Det giver en ekstra sikkerhed og en ro i forhold til det økonomiske. Det mindsker også stressen, som der er nok af i forvejen, når man går ledig.

Jeg er en af dem, der arbejder i en branche, hvor vi stort set er sikre på at have arbejde, så for mig er det, et eller andet sted, en træls merudgift. Men omvendt ser jeg sådan på det, at det er en mulighed for at være ekstra ­sikker. Og så handler det jo i bund og grund om at tage én for holdet og være solidarisk med dem, der ikke er så jobsikre. Det er det, en fagforening handler om.

Der er fordele og ulemper ved at ’­presse det ned over hovedet’ på medlemmerne. Ulempen er, at nogle kan føle sig så ­sikre i ­deres arbejde, at de ikke vil betale for det. Men fordelen er omvendt, at man som enkelt­person ikke skal tage stilling til, om det er en god idé eller ej. Nu får man det bare uanset hvad.”

Tea Holm

  • 42 år
  • Byggesagsbehandler ved Svendborg Kommune
  • Bor i Glamsbjerg

"Længere tids frist til at finde et andet job"

“Jeg er ikke så bekymret over min jobsituation, men det er ikke altid, man er herre over sin egen del. Hvis jeg ryger på dagpenge, så vil det betyde en voldsom reduktion i min levestandard, og jeg vil have problemer med at bibeholde det liv, jeg har i dag.

Får jeg 80 procent af min nu­værende indtægt, i stedet for dag­penge, så vil det give mig en noget længere tidsfrist til at finde et andet job - i modsætning til kun at have én måned, hvilket betyder, at jeg ville skulle finde et nyt job i panik. Med lønsikring i baghånden kan jeg tage det noget mere med ro og træffe de rigtige beslutninger.

Ligesom enhver anden forsikring, så er det noget, man ønsker aldrig at få brug for. Men det er rart at have en vished om, at hvis der sker noget, så er forsikringen der.”

Mikael Frederiksen

  • 50 år
  • Fødevareteknolog ved Novo Nordisk
  • Bor i Allerød

“Det er ­livskvalitet at kunne slippe ­bekymringerne”

“Jeg synes, det er en rigtig god ting, når man tænker på, hvor meget man kan ­risikere at falde i indkomst, hvis det går galt og jobbet ryger. I det lys er det ikke meget ekstra at betale for til gengæld at kunne slippe bekymringerne. Det er livskvalitet at kunne slippe bekymringerne. Det er der stor tryghed i.

Jeg tror, at mange unge, som mig selv, vælger lønsikring fra, fordi vi ikke har prøvet, hvad det vil sige at miste et arbejde. Det er den der uovervindelighedsfølelse, man har, når man er ung.

I det store billede er 125 kroner om måneden småpenge, især når man ser på, hvad man får til gengæld. Man skal også se det i lyset af fællesskabet og dét at være kollektiv.”

Birgitte Vognstoft Dybro

  • 27 år
  • Læser til Bygningskonstruktør på UCL (færdig ultimo 2021)
  • Bor i Nørre Aaby