Laura1305
Midt i coronanedlukningen af Danmark blev Laura Engsig Karlsson headhuntet til et drømmejob som projektleder i DMR - Dansk Miljørådgivning, hvor hun startede 1. maj.

”Det er bare om at gribe mulighederne”

Karriereskift Laura Engsig Karlsson var klar og sagde ja, da hun for anden gang blev tilbudt job på den virksomhed i branchen, hun allerhelst ville være del af.

Hvorfor skifter du job netop nu?
Min nye arbejdsplads er for mig stjerneholdet inden for det felt, jeg arbejder med, så jeg slog til, da direktøren for anden gang skrev til mig på LinkedIn og tilbød mig job.

Jeg er stadig tidligt i min karriere, så det er bare om at gribe mulighederne for at dygtiggøre mig, når de opstår, og for mig var det også et kæmpe skulderklap og gjorde mig vildt glad, at nogen havde holdt øje med mig og mit arbejde.

Jeg følte mig klar til et skift efter to år på min tidligere og første arbejdsplads, hvor jeg udviklede mig ret meget fagligt.

Da min nye chef spurgte første gang, var jeg endnu ikke klar til jobskifte. Jeg havde stadig meget at lære i mit første job, så jeg takkede nej. Anden gang han skrev til mig var et godt tidspunkt.

Hvad er det mest tiltrækkende ved dit nye arbejde?
Det er en arbejdsplads, hvor alle er vildt dygtige til det, de gør, så jeg lærer en masse. Der er høj faglig stolthed, og medarbejderne hjælper hinanden, og man kan få så meget ansvar, man ønsker.

Jobskifte 1. maj 2020

Fra:
Miljøteknolog i ingeniør- og rådgivningsvirksomheden AFRY.

Til:
Projektleder i DMR – Dansk Miljø­rådgivning.

CV

Laura Engsig Karlsson

  • 25 år
  • uddannet miljøteknolog

    2020
    Projektleder i DMR - Dansk Miljørådgivning

    2018-2020
    Miljøteknolog og miljørådgiver i AFRY

Hvad er i dine øjne det spændende ved din branche?
Jeg går op i klima, natur, bæredygtighed og miljø, og det arbejder vi med her på en meget praktisk måde.

I mit nye job som projektleder rådgiver jeg kunder om håndtering af overskudsjord i forbindelse med byggeri samt undersøgelser ved forurening eller mistænkt forurening af jord og grundvand på en ejendom. Dermed er jeg med til at gøre noget godt for kloden, så mit job føles relevant.

Samtidig er der aldrig to processer, som er ens, og mit job har et element af detektivarbejde, hvilket er ret sjovt. Jeg skal nemlig ofte lede i arkiver og gamle luftfotos for at identificere mulige kilder til forureninger.

Hvad har overrasket dig mest i dit nye job?
Det har overrasket mig positivt, hvor rart det føles at være på en arbejdsplads, hvor mange arbejder med det samme, som jeg gør.

På min tidligere arbejdsplads var vi kun to der arbejdede med jord og grundvand, og nu har jeg endnu flere fagfæller, jeg kan trække på viden fra, og det er rigtig skønt.

Hvad gør dig glad på arbejde?
Det vigtigste er gode kollegaer, og det har jeg også det nye sted, kan jeg allerede mærke.

Det er også meget vigtigt for min arbejdsglæde at føle, at jeg løser mine arbejdsopgaver ordentligt, og derfor er det rart at være del af et hold med meget styr på tingene – om det så er et hold på to eller mange mennesker.

Hvad er de største udfordringer i dit nye job?
Det er nyt for mig at være projektleder og dermed skulle afgive tilbud og have det økonomiske ansvar, der følger med, så det får jeg støtte til her i starten.

Hvilke erfaringer fra dit tidligere job tager du med dig?
Det er første gang, jeg skifter job, og jeg syntes, det var lidt udfordrende at skulle sige op, og forlade min arbejdsplads. Det var lidt sørgeligt at forlade et sted, jeg havde været rigtig glad for, og selve afskeden blev lidt mat.

På grund af corona fik mange kollegaer beskeden på mail, og på min sidste arbejdsdag var vi kun tre på arbejde. Det var lidt ærgerligt.

Men det er en naturlig ting på arbejdsmarkedet, at man som medarbejder søger videre for at prøve noget nyt, og den erfaring tager jeg med mig.