Teknikerenmockup
Med Ally Store vil Natascha Ulrich være med til at promovere kunst fra upcoming designere.

“Det er en måde at eksponere grafisk design”

Design Natascha Ulrich studerer Designkultur på SDU - og så er hun med til at sælge studerendes grafiske værker på sin platform, Ally Store.

Da Natascha Ulrich startede på sin uddannelse i designkultur på SDU i Kolding, flyttede hun i kollektiv. Her kom hun til at bo sammen med to studerende fra Designskolen Kolding, og hun fik hurtigt øjnene op for deres talent.

“Jeg så det grafiske arbejde, de lavede, og det var super interessant. De havde ikke selv fokus på at sælge deres værker, så der så jeg et potentiale,” siger Natascha Ulrich, som har startet virksomheden Ally Store. Her forhandler hun plakatkunst skabt af designstuderende.

“Ideen er at skabe kontakt mellem upcoming kunstnere og kunder. Vi deler overskuddet, så de tjener en passiv indkomst, når jeg sælger deres værker videre, og så kan de få lov til at gøre det, de er gode til,” siger hun. 

Natascha Ulrich lancerede Ally i maj måned og arbejder indtil videre sammen med fire designstuderende fra henholdsvis Designskolen Kolding, VIA University College og Kunstakademiet i København.

“De studerende bestemmer selv, hvad de vil lave - jeg bestiller ikke noget bestemt hos dem. Så det afhænger 100 procent af dem, hvad jeg har i shoppen,” siger Natascha Ulrich, der hver tredje måned samler sammen til en ny kollektion, så motiverne på hjemmesiden kan blive opdateret.

Vi eksponerer grafisk design

Ally Store er udviklet i samarbejde med Startup Station, der har specialiseret sig i at hjælpe nye iværksættere i gang.

Natascha Arenze Ulrich, Ally Store, er uddannet BA i Designkultur fra SDU Kolding.

Og det er netop målet for Natascha Ulrich, der - udover selv at tjene på det - har et formål andet formål med sin forretningsidé.  

“Det er en måde at eksponere grafisk design. Meget af den her kunst når aldrig ud til folk - og det er en skam,” siger Natascha Ulrich.

Hun glæder sig særligt over, at ideen opstod mellem de studerende.

“Her er ikke tale om en opgave eller et projekt, men om studerende, der kan se en fordel i at arbejde sammen på tværs af uddannelser. Det, synes jeg, er super inspirerende.”

Læs mere: alley-store.com