484A0437.jpg
"Jeg gik et halvt år med tanken om at sige op for at søge noget nyt, før jeg turde," fortæller automationsteknolog Tommy Davidsen, som nu er landet i drømmejobbet hos Adding Engineering.

"Det er ikke farligt at springe ud i noget nyt"

Mit nye job At blive 30 år blev for Tommy Davidsen den begivenhed, der fik ham til at realisere en drøm om at finde et nyt job med meget mere rejseaktivitet.

Hvorfor har du netop skiftet job?  

"Som så mange andre trængte jeg til nye udfordringer, og da jeg fyldte 30 år, besluttede jeg, at nu skulle det være. Jeg vil gerne rejse mere, inden jeg bliver bundet af familie og bolig, og i mit gamle job var jeg kun på kortere rejser, så jeg sagde op for at finde et nyt job, der indebar flere rejser. Sådan et job dukkede op meget hurtigt. Før jeg havde sidste arbejdsdag på det gamle job, blev jeg kontaktet og tilbudt det job, jeg har nu, så jeg gik fra det ene job til det andet."

 

Tommy Davidsen

  • 30 år
  • Uddannet elektriker og automationsteknolog
  • Fra automationstekniker i Eltechno - til automation engineer hos Adding Engineering pr. 1. maj 2018

Hvad er det mest tiltrækkende ved dit nye arbejde? 

"Vi har kunder i både ind- og udland, så jeg rejser meget mere. I uger og nogle gange måneder ad gangen arbejder jeg med base ude hos en kunde, og det tiltaler mig meget at være ude på egen hånd og selv at skulle takle de situationer, der opstår. Det er for mig en spændende måde at lære på, og jeg får en masse værdifuld erfaring."  

Hvad er i dine øjne det spændende ved din branche? 

"Jeg programmerer industrimaskiner, og det er et nyt produkt for min arbejdsgiver, som jeg er den første i firmaet, der kan. Og der skal ansættes flere, og så jeg er med til at bygge et nyt felt op. Det er også spændende at løse opgaver for kunder i vidt forskellige brancher. Og så er min branche – teknologi i industrien – inde i en rivende udvikling. Stort set alt hvad jeg lærte, da jeg uddannede mig til automationsteknolog og elektriker var forældet fem år senere. Det gør mig mere tændt end skræmt – måske fordi jeg er til den nørdede side og nysgerrig på, hvordan nye teknologier virker."

Hvad er de største udfordringer for dig ved det nye job?  

"Når jeg er ude hos en kunde, skal jeg have øje for, om vi har andre produkter, kunden kan have gavn af og anbefale disse. Den sælgerrolle føles lidt anmassende, så jeg overlader det egentlige salgsarbejde til andre, og det er min arbejdsgiver indforstået med."

Hvad har det lært dig at skifte job? 

"Jeg gik et halvt år med tanken om at sige op for at søge noget nyt, før jeg turde. Af hensyn til min arbejdsgiver og kunderne ville jeg vente, indtil jeg ikke var midt i en opgave, men den ene opgave afløste den anden, så det helt rigtige øjeblik kom aldrig. Samtidig var jeg lidt utryg ved at sige op uden at have nyt job først. Mange frarådede det. Set i bakspejlet havde jeg ikke behøvet at vente. Der er masser af arbejde inden for mit felt, og jeg sagde op med lang varsel for at give min gamle arbejdsgiver tid til at finde en afløser, så der var ingen sure miner. Den erfaring har lært mig ikke at være bange for at springe ud i noget nyt."