Birte_04_2.jpg

“Det er jeg meget stolt af”

Tillidsvalgt Det er Birte Mattrup Lundsgaards fortjeneste, at der er kommet procesteknologpraktikanter på Novo Nordisk. I sine to perioder som tillidsrepræsentant har hun erfaret, at man kan være med til at gøre en stor forskel.

Hvad har været mest udfordrende?

Hvis en leder tolker reglerne forkert, er det nemt nok. Det er hardcore aftale-stuff. Så er det bare at sige til pågældende: “Hør nu her, det er ikke rigtigt, fordi det og det.” Det er sværere med personsager.

Første gang, jeg havde sådan en, var det enormt skræmmende at skulle tale en kollegas sag. Men det lykkedes at få løst problematikken, og det gav mig en tidlig succesoplevelse. Når både kollega og arbejdspladsen står som vinder i sidste ende, er det alt arbejdet værd.

Har du et  godt råd?

Der er jo desværre stadig nogen, der forbinder en tillidsrepræsentant med ballade og konflikt, og sådan ser jeg det slet ikke. For mig er vi der, fordi vi skal sikre, at de indgåede aftaler overholdes og foregår på en ordentlig måde.

Fordi vi er en kæmpe virksomhed, er det super vigtigt lige at have drukket en kaffe med lederne, så det første møde ikke bliver, når der er problemer i en sag.

Jeg sørger altid for at få sagt ‘goddag, jeg hedder Birte’, for så er det farlige ligesom taget af.

Hvad er du mest stolt af?

Jeg var til møder med ledere, der ikke mente, de kunne få det nødvendige personale. Samtidig vidste jeg, at der var nyuddannede, de ikke tog til samtale. På den måde kom vi ind på at snakke praktik, for så har man de studerende gående i fire måneder, hvor lederne kan se, om de passer ind og samtidig kan virksomheden få løst opgaver fra skuffen.

Det bliver en win-win for begge parter. Det tog mig et års tid, før jeg fandt en leder, der sagde: ‘okay, nu prøver vi det’. Lige siden har vi haft proces­teknolog­praktikanter både forår og efterår. Det er jeg meget stolt af.

Birte Mattrup Lundsgaard

  • 54 år
  • Uddannet Kemotekniker
  • Tekniker i Biopharm API Support hos Novo Nordisk
  • Ansat i 28 år, tillidsrepræsentant i fem år
  • Repræsenterer ca. 400 TL’ere med to TR-kolleger