”Det er tid til at styrke dagpengene”

Politik Regeringen fremlagde i dag sit forslag til næste års finanslov. TL savner styrkede dagpenge.

I dag fremlagde regeringen et stramt forslag til næste års finanslov. Årsagen er, at dansk økonomi er kommet rigtig godt igen efter 1,5 år med coronavirus.

Men i TL savner man, at der gøres mere for alle dem, der står uden for arbejdsmarkedet.

”Det er tid til at styrke dagpengene. De er blevet udhulet igennem mange år, og dækker nu under halvdelen af en gennemsnitlig TL’ers løn. Lige nu går det godt på arbejdsmarkedet, men der er undtagelser, for flere brancher har været ramt hårdt af corona. Derfor har vi brug for at styrke dagpengene og ikke udhule dem endnu mere,” siger Jannik Frank Petersen, forbundsformand i Teknisk Landsforbund.

Flere skal opkvalificeres

Han peger også på, at der skal være endnu bedre muligheder for at blive opkvalificeret, så ansatte og ledige er klar til den øgede digitalisering og automatisering, der sker i mange brancher.

”Vi skal forbedre mulighederne for efter- og videreuddannelse, og så skal alle ledige have reelle tilbud om opkvalificering, så de nemmere kan få et job eller skifte branche. Og endelig har corona medført et behov for at sætte endnu mere fokus på det psykiske arbejdsmiljø,” mener Jannik Frank Petersen.

Regeringens forslag til finanslov 2022

  • Med forslaget til finansloven lægger regeringen op til at stramme finanspolitikken og reducere det strukturelle offentlige underskud til 0,2 pct. af BNP.
  • ”Hvor der sidste år var brug for en finanslov, der satte gang i dansk økonomi, så står vi i år et helt andet sted, fordi det går så godt. Årets finanslov bliver derfor en stram og ansvarlig finanslov, hvor vi også i år udviser rettidig omhu. I år er opgaven at lette foden fra speederen for at sikre et langt stærkt opsving,” sagde finansminister Nicolai Wammen på dagens pressemøde.

Læs hele forslaget til finanslov 2022