KirstenDethlefsen1500.jpg
"Det er spændende at starte i en ny branche," siger Kirsten Dethlefsen, der er startet som teknisk indkøber hos Egatec A/S

”Det nye job føles godt indeni”

Mit nye job Der var kun få timer fra tanke til handling, da Kirsten Dethlefsen søgte nyt job, og efter den første måned på en ny arbejdsplads i en ny branche føler hun sig allerede hjemme, selvom alt stadig er meget nyt.

Hvorfor skifter du job netop nu?

Jeg havde et job, som jeg var glad for, men der var nogle ting, der ikke fungerede, så en dag, mens jeg sad i en skov, tænkte jeg over mit arbejdsliv. Jeg kikkede lidt på Jobindex via min mobiltelefon, og dér var mit nuværende job slået op, og jeg tænkte, at ”det søger jeg”. Ansøgningen skrev og sendte jeg fra skoven, og den var ret kort. Jeg vil næsten ikke sige, hvor kort den var. Men jeg kom til samtale og fik jobbet.

Hvad er det mest tiltrækkende ved dit nye arbejde?

Det er spændende at starte i en ny branche, hvor jeg skal arbejde med nye maskiner. Og jeg skal være med til at bygge nye funktioner og systemer op. Hidtil har ingeniørerne i virksomheden købt varer ind, nu skal jeg stå for det, og for at kunne det, skal jeg tilegne mig en masse ny viden. Det kan jeg godt lide.

Kirsten Dethlefsen

  • 47 år
  • Uddannet maskintekniker
  • Egatec A/S, teknisk indkøber, siden 1. August 2017
  • Bac Corrosion Control A/S, projektleder I Bac Corrosion Control A/S, dec 2013 – juli 2017
  • Nilpeter A/S, indkøber/Maskintekniker, maj 2000 – dec 2013

Hvad er de største udfordringer i din nye branche?

Jeg skal hele tiden spørge om alt, og hver gang jeg får styr på noget, er jeg nødt til at spørge om noget nyt. Jeg kan godt huske fra tidligere jobskift, hvordan det er at være mega grøn i et job, så jeg ved, at det går over. Og jeg kører glad på arbejde, har jeg lagt mærke til. Og kommer glad hjem. Det føles godt indeni.

Hvad gør dig glad på arbejde?

Tillid og anerkendelse. Det lyder som floskler og man behøver ikke at tale om det på arbejdspladsen på den måde. Men jeg skal kunne mærke, at der er tillid og anerkendelse, og at tingene bliver gjort ordentligt. At man behandler hinanden godt på arbejdspladsen.

Hvad har overrasket dig mest i dit nye job?

Jeg er overrasket over, hvor hurtigt jeg føler mig hjemme på mit nye job, selvom jeg endnu ikke føler mig helt hjemme. Mine nye kollegaer havde glædet sig, til jeg skulle starte, og det er rart.

Hvad er det spændende ved din nye branche?

Jeg er med til at lave maskiner, der pakker ting i kasser ved hjælp af robotteknologi og automation. Det ser jeg som en del af fremtiden, da det er med til at fjerne ensidigt gentaget arbejde, som slider mennesker ned, og at der er det perspektiv i mit arbejde, kan jeg godt lide.

Hvilke faglige erfaringer fra  dit tidligere arbejde kan du tage  med dig i dit nye arbejde?

Jeg bruger mange af mine hidtidige erfaringer, selvom det er en ny branche. I mit tidligere job være meget struktureret og skære komplekse opgaver ud i mindre bidder og prioritere dem, så de vigtigste af dem blev løst først. Den evne har jeg også brug for her. I mit tidligere job fungerede jeg også som bindeled mellem flere afdelinger, og den rolle har jeg også i det nye.

Hvad savner du fra dit gamle arbejde?

Det var hårdere, end jeg regnede med at sige farvel til mine gamle kollegaer, og jeg savner faktisk også en bunke, som jeg havde på mit bord med arbejdsopgaver, som jeg vidste, at jeg altid kunne tage fat på.