Jesper Jensen HusCompagniet

"Du behøver ikke være 12-tals-ræser for at få job her"

HR-Chefen Topkarakterer er ikke af­gørende, men til gengæld er en baggrund som hånd­værker en klar fordel, hvis du søger job som byg­nings­konstruktør hos HusCompagniet, siger projekterings­leder Jesper Jensen.

”Når jeg ansætter medarbejdere til vores tegnestue, kigger jeg især efter, om ansøgerne har en håndværksmæssig baggrund som for eksempel tømrer eller murer. Det giver nemlig en byggeteknisk viden, som man har svært ved at læse sig til. Selvom vi er en typehusvirksomhed, vil vores kunder gerne være deres egne arkitekter, og de efterspørger i stigende grad specialløsninger. Derfor bygger vi mere og mere kompliceret, og når det handler om projektering af individuelle detaljer, er det en fordel med håndværksmæssig erfaring, for så ved man, hvordan man skal løse de tekniske detaljer og knudepunkter.

Hvis det er en nyuddannet, kigger jeg på karaktererne. Dem med karakterer helt i bunden, sorterer jeg fra, for det er ofte udtryk for, at de ikke interesserer sig nok for faget. Men du behøver ikke være 12-tals-ræser for at kunne få et job her.

Jeg vil helst have, at ansøgningen er så kort og præcis som muligt og maksimalt en side, da vi får rigtig mange ansøgninger. Den skal jo bare give et kort indblik i, hvad det er for en person. De personlige egenskaber, og at man supplerer de andre i teamet på en god måde, har jeg også meget fokus på. Det er vigtigt, at man er god til at kommunikere, at man kan arbejde struktureret, og at man er kreativ. Én person besidder måske ikke alle de egenskaber, men det er vigtigt, at vi har alle egenskaber repræsenteret i vores team.”