Måleteknologer

Eftertragtede profiler endelig tilbage

Uddannelse For 20 år siden blev uddannelsen nedlagt, men pga. stor efterspørgsel efter fagligheden blev den genoprettet. I dag dimitterede første hold måleteknologer fra Erhvervsakademi Aarhus.

Det er ikke den mest kendte uddannelse, men ikke desto mindre er den voldsomt eftertragtet i danske virksomheder. Uddannelsen som ”Kvalitets og måletekniker” blev nedlagt i år 2000, men siden da har fagligheden været så efterspurgt fra erhvervslivet, at uddannelsen er blevet genoprettet igen. Og d. 20. juni dimitterede de første 9 fra den nye uddannelse fra Erhvervsakademi Aarhus.

"Det er en faglig profil, som virkelig mangler. Og vi har oplevet en meget stor interesse for uddannelsen blandt vores medlemmer og fra virksomheder. Derfor er det fantastisk, at det første nye hold er færdiguddannet," siger Birgitte Grum-Schwensen, uddannelsespolitisk chefkonsulent i Teknisk Landsforbund.

Uddannelsen er på deltid og giver viden og kompetencer til at arbejde med måleteknik, kalibrering og kvalitetssikring, og det er meget eftertragtede kompetencer blandt danske virksomheder. Teknisk Landsforbund har i samarbejdet med bl.a. Dansk Industri og Erhvervsakademi Aarhus om at genoplive den gamle uddannelse.

Uddannelsen udbydes i Aarhus og Hillerød. Næste hold begynder 7. september i Hillerød. Læs mere om holdet i Hillerød 

Er uddannelsen noget for dig?

Hvis du er omfattet af industriens overenskomst, kan du få finansieret uddannelsen.

Vil du vide, er du velkommen til at ringe til uddannelsespolitisk chefkonsulent Birgitte Grum-Schwensen på tlf. 33 43 65 66