Privat Foto Storstromsbroen Henrik Bertelsen

”En pligt at uddanne fremtidens TD’ere”

Byggeri Storstrombridge Joint Venture I/S (SBJV) bruger ikke kun kræfter på at anlægge Danmarks tredjestørste bro. SBJV har nemlig ansat syv teknisk designer-elever og bidrager dermed også til at uddanne fremtidens tekniske designere.

Lige nu knokler SBJV med at anlægge den nye Storstrømsbro mellem Sjælland og Falster. Broen bliver anlagt på vegne af den danske stat, og dermed er SBJV også forpligtet til at ansætte elever på projektet, og det giver god mening, siger Henrik Bertelsen, som er HR-ekspert og uddannelsesansvarlig hos Itinera S.p.A., der står i spidsen for SBJV.

”Det er vigtigt at bidrage til uddannelsen af fremtidens arbejdskraft for at vedligeholde en højtkvalificeret arbejdsstyrke. Det er i virkeligheden en samfundspligt.”

Han tilføjer, at SBJV har indgået uddannelsesaftaler med syv teknisk designer-elever på projektet.

Kobler undervisning med praksis

SBJV forsøger så vidt muligt at give eleverne et bredt indblik i de processer, som tekniske designere møder i løbet af en arbejdsdag, siger Henrik Bertelsen.

”Samtidig forsøger vi at tilrettelægge de individuelle forløb, så de kompetencer, de tilegner sig på skolerne, efterfølgende kan blive bragt i spil hos os.”

Men SBJV håber også at give eleverne mulighed for at snuse til arbejdslivet generelt.

”Det, at kunne begå sig på en arbejdsplads, har stor betydning i forhold til trivsel og samarbejde, så det er også en vigtig del af uddannelsesforløbet,” fortæller Henrik Bertelsen.