Bfcollage1245

En stille succes: TL Lønsikring har gjort en forskel

Tema: Uvejr i sigte Selv om ledigheden har været rekordlav, har over 400 medlemmer fået økonomisk hjælp fra TL ­Lønsikring det seneste år.

Siden november sidste år har i alt 431 medlemmer fået suppleret deres dagpenge med udbetalinger fra Teknisk Landsforbunds lønsikring. I gennemsnit har de ledige medlemmer fået udbetalt 7.727 kr. oven i dagpengene, viser en statusopgørelse fra Alka Forsikring, som administrerer og står for udbetalinger fra TL Lønsikring.

TL Lønsikring så dagens lys 1. november 2021. Den omfatter alle, som er medlem af Teknisk Landsforbunds fagforening og a-kasse efter en karensperiode på et år. Ordningen sikrer dig økonomisk i tilfælde af fyring, så du er sikret 80% af din nuværende indtægt i seks måneder.

3 måneder i gennemsnit

Ledigheden har i TL Lønsikrings første år været rekordlav. De fleste er kommet hurtigt i job, og det gælder også TL’s medlemmer. I gennemsnit blev der kun udbetalt lønsikring i lidt under tre måneder.

”Det er glædeligt, at så mange hurtigt har fundet job og er kommet videre. Det betyder også, at vi i løbet af det første år har opbygget en buffer, så vi ikke behøver at hæve prisen for TL Lønsikring i 2023,” siger Frank Seremet, Økonomichef i Teknisk Landsforbund.

Han betegner lønsikringen som en af TL’s stille succeser.

”Lønsikringen, har på et år gjort en stor forskel for en relativt lille gruppe medlemmer. Men forhåbentlig kan alle vores medlemmer mærke værdien af den tryghed, det giver at have en solid løn­sikring i ryggen,” siger Frank Seremet.

Hvad er lønsikring?

Det kan være voldsomt at få en fyreseddel. Hvad gør du i forhold til at finde et nyt job – og kan det hænge sammen økonomisk for dig? Lønsikringen er et forsøg på at fjerne det økonomiske pres fra dig, hvis du mister dit job. Konkret fungerer det sådan, at alle medlemmer i Teknisk Landsforbund hver måned betaler 125 kr. ind til lønsikring.

Hvis et medlem bliver afskediget, tager Teknisk Landsforbund penge fra den fælles månedlige opsparing og giver en økonomisk håndsrækning. Lønsikringen sikrer, at medlemmet bevarer 80% af den nuværende løn i op til 6 måneder.

Det betyder, at fællesskabet griber medlemmet, der har mistet sit job – og gør det lettere for vedkommende hurtigt at komme i job igen.

Hvad kræver det at få lønsikring?

Du skal være medlem af både Teknisk Landsforbund og Teknikernes A-kasse for at være dækket af TL Lønsikring, og du skal have betalt præmie i 12 måneder, før du er berettiget til lønsikring. Samtidig skal du have optjent din dagpengeret og opfylde de øvrige betingelser.

Du er dækket uanset, om du har fuld- eller deltidsjob, og uanset om du er fast-, kontrakt- eller projektansat eller i en tidsbegrænset ansættelse. Samtidig kan du modtage lønsikring et ubegrænset antal gange gennem dit arbejdsliv.

Det koster lønsikring

Alle medlemmer af Teknisk Landforbund (fagforening og a-kasse) betaler 125 kr. om måneden til lønsikring. Beløbet er fuldt fradragsberettiget og derfor koster det reelt blot 93 kr. om måneden.

TL Lønsikring har gjort en forskel for mange medlemmer i løbet af det ­seneste år. Mød nogle af dem her:

“Det gav ro til at finde det rigtige”
Mette Bervig, fødevare­teknolog, 38 år, Odder

Mette Bervig er i job lige nu, men har tidligere i flere omgange modtaget lønsikring, og det har været en stor hjælp.

”Det har givet mig ro, at jeg har undgået den bratte nedgang fra et job til dagpenge. Jeg er alene med min datter, så det gør en stor forskel økonomisk,” siger hun.

Samtidig gør de ekstra penge det også lettere at komme videre i nyt job.

”Hvis du er økonomisk presset, så tager du alt, hvad du kan få af job. Men med lønsikring kan du tage jobsøgningen mere seriøst og faktisk søge de job, du gerne vil have. Det gør en stor forskel,” siger hun.

“Det betød alt”
Ervina Dalgaard, 27 år, bygningskonstruktør, Esbjerg

Byggebranchen begynder at vise tegn på nedgang. Det mærkede Ervina Dalgaard helt konkret i sommer, da hun mistede sit job i byggebranchen.

”Lønsikringen betød alt. Der var ikke rigtig mulighed for at klare os uden. Vi var midt i totalrenovering af et nyt hus, og vi har et lille barn – så vi kunne ikke rigtig have klaret det økonomisk uden lønsikring,” siger Ervina Dalgaard.

Hun modtog lønsikring et par måneder og er nu begyndt i nyt job i byggebranchen.

”Lønsikring er en god ide. Især i disse tider, hvor byggebranchen er rimelig ustabil. Det er en god mulighed for at få noget økonomisk støtte i en kort tid, mens man kommer på benene igen og finder et nyt job,” siger hun.

“Jeg har sparet 7.000 kr.”
Allan Holst, beredskabs­inspektør, 57 år, Helsingør

Beredskabsinspektør Allan Holst har været medlem af Teknisk Landsforbund i mange år, og skiftede i år til TL’s a-kasse for at få en billig lønsikring.

”Jeg har ikke selv brugt lønsikringen endnu, men jeg vil gerne sikre mig selv. Det handler om at have en ekstra sikkerhed, som gør at jeg ikke skal gå fra hus og hjem, hvis jeg mister mit job. Det giver mig ro i maven,” siger han.

Indtil for nyligt tilkøbte han en lønsikring i sin gamle A-kasse – men tidligere på året opdagede han, at han kunne spare rigtige mange penge ved at skifte til TL’s A-kasse.

”Jeg sparer omkring 7.000 kr. om året ved at have fagforening og a-kasse samlet hos TL,” siger Allan Holst.

Hvor meget får du i lønsikring?

Prøv vores lønsikringsberegner.