Dio2
Jakob Ove Madsen og Bodil Kristine Sejer regionsformænd fra Teknisk Landsforbund underskriver den seneste ok-aftale

Endnu en overenskomst i hus

OK23 Der bliver knoklet på højtryk i disse dage for at lukke en række overenskomstaftale, og tirsdag har Teknisk Landsforbund og DIO II indgået aftale om fornyelse af overenskomsten. Aftalen omhandler tekniske funktionærer og gælder for en 2-årig periode

”Vi er tilfredse med resultatet, der giver øget indbetaling til pension og fritvalgskonto fra arbejdsgivere. Dertil kommer flere uger med løn under forældreorlov og bedre betingelser for vores tillidsrepræsentanter,” siger Jakob Ove Madsen, der er formand for Fagpolitisk Udvalg i Teknisk Landsforbund

Overenskomsten kommer til at indgå som en del af det samlede mæglingsforslag, som Forligsmanden forventes at fremsætte, som samler overenskomsterne på det private arbejdsmarked.

”Det er en god aftale, som vi sammen med en stribe andre gode overenskomstforlig, kan være rigtig godt tilfredse med. Vi er glade for, at der er forbedringer på vej til alle vores teknikere, designere og bygningskonstruktører, ”siger Bodil Sejer, regionsformand i Teknisk Landsforbund.

Aftalen indeholder bla.:

  • Fritvalgsprocenten forhøjes den 1. marts 2024 med 2% til 9%
  • Pensionsindbetalingerne ændres pr. 1. juni 2023, så arbejdsgiver betaler 10% og Arbejdstager betaler 2% (før 8% og 4%)
  • Elevernes løn er forhøjet med 4,5% i 2023 og 3,5% i 2024
  • Den ikke fødendes lønnede orlov er forøget med 2 uger til 10 uger (+ 2 uger i forbindelse med fødslen). Lønnet orlov loven til deling mellem forældrene forøges med 2 uger til 5 uger.
  • Ekstra pensionsbidrag for den fødende (eller den der måtte have overtaget den fødendes sted) de 10 første uger af orloven pr. 1. juli 2023.
  • Ved brug af kompetencefonden (selvvalgt og aftalt uddannelse) 100% i løntabsgodtgørelse mod før 85%
  • Tillidsrepræsentanten har fået adgang til at bede om oplysninger om virksomhedens økonomi forud for lønforhandlingerne.
  • Der kan lokalt aftales kollektive lønforhandlinger, med afsæt i parternes forpligtigelse til reelle forhandlinger.
  • Ansatte på funktionsløn har krav på en samtale om stillingsindhold og arbejdets omfang efter 3 måneders ansættelse.

 

Der er stadig en række overenskomster, der skal i hus, før et samlet forslag til overenskomster skal til afstemning blandt medlemmerne.

 

Følg overenskomstforhandlingerne

Du kan løbende følge med i overenskomstforhandlingerne  på tl.dk/ok23