Cube Berlin Foto 3Xn Ver 2 (1) (1)
Cube Berlin skal fungere som kontorhotel, og det stiller krav til et dynamisk layout. Bygningen er spækket med IoT, som bl.a. bruges til at optimere energiforbruget. Berlin Cube ligger på en af Berlins mest prominente pladser ved Lehrter Bahnhof.

Energivenlig kube i Berlin

Byggeri Glasbygninger bliver ofte beskyldt for at være energislugere. Men sådan behøver det ikke at være. Det beviser 3XN med kontor­bygningen ’The Cube’.
Den danske tegnestue 3XN har netop indviet kontorbygningen ’The Cube’ i Berlin.
En bygning, der samler en række af de nyeste fremskridt indenfor bæredygtighed, design, digitalisering og komfort.
Ikke mindst indenfor effektiv energiudnyttelse. 
Bygningen, der er på 10 etager og i alt 19.000 m2, er udadtil beklædt med reflekterende glas i flader, der er vinklet, så bygningen ser ud til at ændre form, i takt med at lyset ændrer sig i løbet af dagen.
De blanke flader spejler samtidig pladsen foran, med det formål at inddrage de forbipasserende, der både vil opleve sig selv i spejlet, og dermed som en del af, byrummet, men også takket være de skæve vinkler opleve byen på en ny måde.
Facaden har imidlertid ikke kun en æstetisk funktion. Glaskonstruktionen er dobbeltventileret, med en underliggende, trindelt termisk løsning, med bl.a. et solabsorberende PVB-lag, der sørger for, at bygningen ikke bliver overophedet, når solen står lige på. Varmen bliver i stedet gemt og genanvendt. 
Intelligent indretning
Indvendigt er ’The Cube’ en moderne kontorbygning med intelligente digitale brugergrænseflader.
Blandt andet kan brugerne interagere med deres arbejdsenhed via en app og styre indendørs opvarmning og afkøling, vedligeholdelse, energiforsyning, plads- og parkeringsreservationer, opladning af el-biler og -cykler, adgangsforhold med mere.
Al information gemmes i en central server, der fungerer som en digital hjerne, hvor energiflow og forbrug i hele bygningen overvåges og maksimeres for optimale energieffektivitet.
Alle informationer registreres samtidig som læring, så bygningens systemer gradvist tilpasser sig brugernes præferencer, samtidig med at brugerne kan kontrollere og tilpasse bygningens indstillinger i forhold til ønsker og behov.
 kortlink.dk/253n6