Enkelte knaster i lovende regeringsgrundlag

TL Nyt Grundlaget for det nye Regering er en omfattende pakker af reformer og vision. Der er lovende takter, men bestemt også nogle knaster, siger forbundsformand Jannik Frank Petersen.

Et regeringsgrundlag på hele 63 sider er netop blevet fremlagt. Du kan dykke ned i hele grundlaget her. Grundlaget favner bredt og indeholder reformer og visioner ift. bl.a. beskæftigelse, uddannelser, klimakrisen og folkeskolen.

”Grundlæggende er der rigtig mange gode takter i grundlaget. Specielt bider jeg i de høje ambitioner på klimaområdet, hvilket er væsentligt – og et område, hvor medlemmer af Teknisk Landsforbund spiller en nøglerolle,” siger Jannik Frank Petersen.

Ambitionerne er, at Danmark allerede i 2045 skal være klimaneutral. Tidligere var målet 2050.

”Jeg er også meget tilfreds med det større fokus på praktiske fag i folkeskolen og det markante løft til erhvervsuddannelser. Og ikke mindst, at det bliver suppleret af fokus på mulighederne for opkvalificering gennem hele livet. Det er væsentligt i en tid, hvor der er brug for teknisk ekspertise – og brug for, at medarbejdere konstant kan og skal bygge ovenpå deres uddannelser,” siger han.

Der er dog store mangler
Selvom der er mange gode takter i grundlaget, så er der også større knaster, som Teknisk Landsforbund ikke er tilfredse med:

”At vi ud af ingenting fjerner en fridag er et problem, som rammer danskerne. Det synes jeg er skævt – og det er jeg på ingen måder tilfreds med,” siger Jannik Frank Petersen og tilføjer, at de største problemer dog er de detaljer, som ikke er med i grundlaget:

”Jeg savner i den grad, at DK igen inviterer flere internationale studerende ind på uddannelser i Danmark – og så havde jeg bestemt også set frem til et større fokus på erhvervsakademierne. De bliver – igen – overset af Christiansborg,” siger forbundsformanden.

Læs hele regeringsgrundlaget her

På Statsministeriets website kan du læse hele regeringsgrundlaget. 

Læs det her