Et hjemligt kontor 1 Mette Sønderriis_2.000p.jpg

Et hjemligt kontor

Design Med projektet ’Hjemlighed’ har designer Mette Sønderriis skabt en serie af 24 gardintekstiler, som skal gøre arbejdspladsen mere behagelig.

Vi bruger adskillige timer på jobbet – ofte i et kedeligt og upersonligt storrumskontor. Men sådan behøver det ikke at være. Designer Mette Sønderriis har i projektet ’Hjemlighed’ skabt en serie af gardintekstiler til arbejdspladser.

Alle mønstrene er håndtegnede, og man kan frit gå ind og vælge farve alt efter temperament og rummets udformning. Nogle er for eksempel mere nedtonede end andre, ligesom tekstilernes tykkelse varierer, så de har forskellige niveauer af lysafskærmning.

“På den måde kan man i selve kontormiljøet vurdere, hvor meget lys, man har brug for. Man vil måske gerne have lys, men samtidig være lidt afskærmet fra sine kolleger. Omvendt kan det være, at man vil have mulighed for at mørklægge noget mere,” siger Mette Sønderriis.

Laboratoriearbejde

Arbejdet med tekstilerne er foregået i et laboratorium, hvor Mette Sønderriis har undersøgt, hvordan henholdsvis syd- og nordvendte vinduer påvirker belysningen gennem tekstilerne. Hun har desuden arbejdet systematisk ud fra farvecirklen for at sikre, at farverne understøtter en særlig stemning.

“Alene det, at lyset bliver filtreret i gardiner, gør, at miljøet føles varmere,” siger Mette Sønderriis, som håber, at flere tager den hjemlige stil til sig – også på jobbet.
Der er stor forskel på arkitekturen omkring de store arbejdsmiljøer og arkitekturen i et hjem, ligesom der er tale om forskellige skalaer og farver. Mønstrerens detaljerede skala skal netop være med til at fremme hjemligheden, fordi de bryder med de store arkitektoniske flader, som moderne kontorlandskaber ofte har,” siger hun.

 

Mette Sønderriis

  • Uddannet designer fra Danmarks Designskole, afgang vinter 2018
  • Freelancer for bl.a. Zone Danmark Design
  • Projektet ’Hjemlighed’ var nomineret til DesignTalent2017-prisen af Fonden for Entreprenørskab.
  • mettesoenderriis.com