Billede1
Før og efter Covid19 hedder billedserien fra designeren Dylan Coonrad, der til daglig bor i New York. Også her er et af hovedbudskaberne, at vi skal holde sammen ved at holde afstand.

Et kærlighedsbrev til New York

Design Designer har gentænkt New Yorks gadeskilte, så de svarer til vores nye tider, hvor afstand i det offentligt rum er blevet obligatorisk. Dog kun som et tankeeksperiment, som han kalder “et kærlighedsbrev”.

Dylan Coonrad er kreativ direktør i det internationale firma Cannon Design, som blandt andet holder til i New York.

Efter at have løbet ture i det, der plejede at være byen, som aldrig sov, men som for tiden er tæt på mennesketom, besluttede han sig for at gentænke nogle af de mange gadeskilte, han mødte på sin vej. Han har derfor redesignet 10 skilte, så de signalerer, at man skal holde afstand.

“I dag har samfundet brug for konstante påmindelser om social afstand, ophold hjemme, beskyttelse af vores ældste og meget mere. Det faldt mig ind, at disse universelt genkendelige gadeskilte kunne være budbringere af de beskeder, vi har brug for i disse hidtil ukendte tider,” skriver Dylan Coonrad på sin hjemmeside

Mundbind på Central Park

New York har netop været epicenter for coronavirus, hvilket kun har gjort hans konceptuelle designeksperiment endnu mere relevant.

Blandt hans designs er for eksempel en genfortolkning af det gule zonetegn, der bruges i nærheden af skoler.

Her går to personer ikke længere ved siden af hinanden i forbindelse med, at de krydser en gangbro - i stedet går de med stor afstand til hinanden.

Et rødt skilt: “No Standing Anytime” er skiftet ud med påskriften “No Socializing Anytime”, mens et design viser skiltet uden for Central Park, hvor det store blad, som er parkens logo, nu er blevet udstyret med mundbind.

Cannon Design har  kontorer i en lang række byer. Ud over New York City holder de også til i Los Angeles og Mumbai, hvor det vil være ligeså relevant at redesigne skiltene.

De har dog blot symbolsk værdi, da der ikke er udsigt til, at de kommer til at erstatte de eksisterende - hvilket i sig selv ville være foruroligende med udsigt til at det skulle gå hen og blive en permanent tilstand.

For Dylan Coonrad er det i højere grad en kærlighedserklæring i en svær tid, fortæller han til onlinemediet Dezeen.

“Vores håb er, at disse billeder fungerer som et kærlighedsbrev til de steder, vi bor (for mit vedkommende New York City). Til de mennesker, vi savner. Og alt det, der forener os, selv når vi skal holde mindst seks meter fra hinanden," siger han.