Pxkv7882 Kopi

Faglige netværk samles i tre hovedområder

TL Nyt TL’s faglige netværk bliver nu samlet i tre hovedområder for at sikre synergier og større synlighed. Samtidig inviteres de faglige netværk indenfor på TL’s hovedbestyrelsesmøder.

TL’s faglige netværk skal fremover samles i tre hovedområder: ’Byggeri, Energi og Miljø’, ’Industri og Produktion’, og ’Kultur, Form og Design’. Det har TL's kongres besluttet.

Beslutningen  gælder dog ikke netværkene for landinspektører og audiologiassistenter.

”Det drejer sig ikke om at nedlægge, men om at få nogle faglige netværk, som kan arbejde sammen og opnå synergier,” sagde Peter Thyregod, formand for TL Nord og hovedbestyrelsens ansvarlige for kontakten med de faglige netværk, som motivation for hovedbestyrelsens forslag.

Ville gerne beholde netværk

TL Østjylland havde et ændringsforslag om at udvide med endnu et hovedområde for selvstændige teknikere, atypisk ansatte og dem, der arbejder via TL’s freelancebureau Teknik og Design.

”Jeg tror ikke, de selvstændige skal have en selvstændig søjle, for så bliver det lidt ligesom TL Ungdom. De hører til flere steder. Rigtig mange af vores medlemmer i Form & Design er selvstændige, og dem vil vi gerne beholde her hos os,”, sagde Tanja Hjorth, medlem af bestyrelsen i det faglige netværk Form & Design.

Peter Thyregod forklarede, at samlingen af netværkene også bundet i at prioritere ressourcerne.

”Vi kan oprette mange faglige netværk, men der skal være kræfter til at løfte. Vi må bare erkende, at ikke alle faglige netværk i dag har den aktivitet, der skal til. Nogle skal løftes.

Tanken er god, men jeg er i tvivl, om det skal have sit eget faglige hovedområde i den kontekst,” sagde Peter Thyregod.

TL Østjyllands ændringsforslag blev forkastet af kongressen.

Netværk udgør stor værdi

At de faglige netværk kræver en vedholdende indsats fra medlemmerne var en række talere enige om. De var også enige om, at de faglige netværk udgør en stor værdi for både medlemmer og forbund.

”Jeg synes, de her netværk er noget af det vigtigste i TL. Vi skal i arbejdstøjet for at finde ud af, hvordan vi udnytter de her netværk,” sagde Kim Malmose, formand for netværket for museums- og teaterbranchen.

Og Rasmus Vind fra netværket Form og Design var ikke i tvivl om, at det er til TL’s fordel at støtte op om arbejdet i de faglige netværk.

”De faglige netværk er en god mulighed for organisationen at få indsigt i, hvad der rører sig på gaden. Adresserer man det, så er vi med til at fastholde vores medlemmer. Lad faglighederne mødes. Det handler om bedre fordele for flere medlemmer,” sagde Rasmus Vind.

Faglige netværk ind i varmen

At de faglige netværk udgør en værdifuld ressource, anerkendes også i hovedbestyrelsens forslag om at ændre netværkenes formål.  

”Vi vil redefinere formålene for de faglige netværk. Det, man skal hæfte sig ved her, er, at vi åbner en dør for medlemmerne af de faglige netværk om, hvad der skal ske ved, at de får en mulighed for at deltage på fremtidens hovedbestyrelsesmøder. Medlemmerne får taleret, men ikke stemmeret,” fortalte Peter Thyregod.

Kongressen vedtog hovedbestyrelsens forslag ligesom forslaget om, at TL Ungdom fremover ikke skal være et fagligt netværk. I stedet lægges TL Ungdom ind under TL’s organisering på uddannelsesområdet.