Collagesarahg

Farvedesigner udsmykker børnebibliotek

Design Sarah Gottlieb har farvelagt rummene i københavns ældste bibliotek, så de passer til forskellige aldre.

På Vesterbros børne- og ungdoms­bibliotek plejede væggene at være hvide. Under corona blev det imidlertid besluttet, at der skulle ske noget på fladerne mellem de mange bøger. Den opgave fik farvedesigner Sarah Gottlieb, som har samarbejdet med Københavns Kommune om at opgradere biblioteket. Med afsæt i tre temaer: Skoven, Byen og Parken, har hun farvelagt rummene til forskellige aldersgrupper. Inspiration stammer blandt andet fra byens parker og bygningsfacader.

“Hvis man tænker på farve i København som by, vil mange nævne Nyhavn, men flere af de traditionelle lejlighedsbygninger har også spændende, farvede facader,” siger Sarah Gottlieb.

Grøn til de mindste

Biblioteket har i forvejen en afdeling, som hedder Skoven. Den henvender sig til børn i aldersgruppen 0-5 år, og her plejede at være et sort træ malet på den hvide væg. I stedet har Sarah Gottlieb valgt naturlige grønne nuancer

“Fordi små børn har særligt brug for at føle sig trygge, har jeg brugt de grønne nuancer. Vi bliver jo netop opfordret til at tage ud i skoven og få vores nervesystem beroliget,” siger Sarah Gottlieb.

“Samtidig reagerer små børn mere aktivt på primærfarver. For at gøre dem nysgerrige, har jeg også valgt små pink indslag i rummet”, til­føjer hun.

Facader i byen

Til de lidt større børn, fra 5-10 år, har hun valgt at genfortolke farverne fra de københavnske boligfacader under temaet Byen.

I rummet Parken, der henvender sig til de 11-15-årige, har hun til gengæld valgt at mikse farverne fra Byen og Skoven. Hun har også tilsat afdæmpede farver som rosa og grøn.