Pengeuddaftale
“For os er det vigtigt at man bruger krudtet, hvor det virker"

Flere penge til uddannelse er godt nyt: “Det er en lavthængende frugt”

Erhvervsuddannelser Ny politisk aftale sikrer massiv investering i uddannelse. Med fire forslag peger Danske Erhvervsakademier på fire områder, hvor pengene bruges mest fornuftigt. Det såkaldte praktikum er én af dem. I TL bakker man forslaget op.

Studenter fra en gymnasial uddannelse, der vil begynde på en teknisk erhvervsakademiuddannelse, skal have de bedste forudsætninger for at gennemføre.

Det såkaldte praktikum, hvor man, gennem et halvt års værkstedskursus, klæder studenter på til livet på en erhvervsakademiuddannelse, er en af måderne at sikre det på.

Det mener Danske Erhvervsakademier, der nu foreslår, at der afsættes ekstra midler til at facilitere praktikum på de danske erhvervsakademier. Det hilses velkommen fra Teknisk Landsforbund, hvor praktikum står højt på ønskelisten over politiske prioriteringer.

“Vi skal sørge for, at studenter, der gerne vil tage en teknisk eller byggefaglig erhvervsakademiuddannelse, rent faktisk også er i stand til at gennemføre. Vi ser alt for mange studenter falde fra, fordi de mangler den basale tekniske eller byggefaglige forståelse. Med praktikum kan de hurtigt få den forståelse. Så det er en lavthængende frugt,” siger Jannik Frank Petersen, der er forbundsformand for Teknisk Landsforbund.

Forslaget er en del af fire konkrete forslag, der alle bakkes op af Teknisk Landsforbund. De kommer på baggrund af en politisk aftale, der blev indgået fredag den 21. januar, om at sikre massiv investering i uddannelse.

Ud over praktikum foreslås også en styrkelse af faglærtes mulighed for videreuddannelse, garanteret adgang til top-op-uddannelser for studerende på erhvervsrettede uddannelser samt bedre adgang til kandidatuddannelser.

“For os er det vigtigt at man bruger krudtet, hvor det virker. Det her er fire gode bud på, hvordan vi løfter de erhvervsrettede videregående uddannelser, som vi støtter op om,” siger Jannik Frank Petersen.

Du kan læse mere om de fire forslag her.