IMG 7897

Formanden på besøg: Danmarks største landinspektørfirma er digitalt

Arbejdsliv Hos virksomheden LE34 arbejder man aktivt med digitalisering og udnytter dets potentiale til fulde i jagten på et mere effektivt og sundere arbejdsmiljø. Teknisk Landsforbunds forbundsformand kiggede forbi til en snak.

I dag er alting lettere, og opgaver kræver ikke de samme mængder kræfter. Digitalisering har gjort det muligt at få mere for mindre - i mere end én forstand.

Det er virksomheden landinspektørfirmaet LE34 et velfungerende bevis på. Her har man arbejdet aktivt med digitalisering som et redskab til at styrke udførelsen af virksomhedens kerneopgaver.

For at blive klogere på hvordan danmarks største landinspektørfirma gør det i praksis, tog Teknisk Landsforbunds forbundsformand Jannik Frank Petersen på besøg hos LE34. Med sig havde han uddannelsesordfører fra Socialdemokratiet, Kasper Roug.

Og der var nok at snakke om. Alt fra LE34’s interne uddannelsesprogram for medarbejderne til arbejdet med FN’s verdensmål var på programmet. I den snak deltog blandt andre de to tekniske assistenter Linda og Maria, der begge er medlem af TL.

“Det har været fedt at høre om Linda og Marias arbejde og om, hvordan de er med til at gøre en forskel i virksomheden og de projekter, de arbejder på. Og så er det jo altid fedt at høre om, hvordan virksomheder arbejder med at skabe et godt arbejdsmiljø,” siger Jannik Frank Petersen.

En del af dét arbejde består i anerkendelse af medarbejdernes kompetencer og løbende mulighed for opkvalificering af samme. Det sker gennem let tilgængelige fagrelevante kurser for de ansatte.

Her er der stor variation i kursusudbuddet, hvor der både er mulighed for at deltage i onlinekurser eller større fysiske kurser. Selvom LE34 har hele 26 afdelinger i Norden er det altså muligt at få sin viden opdateret, når LE34 tager de digitale hjælpemidler i brug i deres uddannelsesprogram.

En nødvendighed i et arbejde, der konstant er under forandring, fordi udefrakommende faktorer - herunder digitaliseringen - udfordrer det vante og løbende sætter nye standarder på jobbet, der blandt andet involverer opmåling og afsætning af elementer i byggerier.

For de to medarbejdere Linda og Maria har digitaliseringen, set i et historisk lys, betydet overgangen fra håndtegning til computertegning, mens en omfangsrig digital værktøjskasse er kommet til - blandt andet et yderst effektivt værktøj, der kan generere tegninger, man før måtte lave manuelt. Linda og Maria har dog ikke nogen udfordring med at få opdateret deres kompetencer og viden med det fleksible uddannelsesprogram.

Besøget bød også på en snak om virksomhedens arbejde med FN’s verdensmål, hvor LE34 blandt andet deltager i projektarbejde om bekæmpelse af sult og fattigdom i Ghana ved at medvirke til at skabe grundlaget for, at landets forsyning kan renovere forsyningsnettet og på den måde forebygge sygdomsudbrud, der skyldes ukontrolleret spildevand.

LE34

  • Danmarks største landinspektørfirma
  • Involverer sig aktivt i arbejdet med FN’s verdensmål
  • Har 26 kontorer i Norden og 150 målehold i felten
  • Er i gang med at implementere elbiler i hele virksomheden
  • Afdelingen i Nykøbing har været med til at bygge Danmarks første svanemærkede skole i Sundby ved Nykøbing Falsker
  • Har været med til at bygge skovtårnet på Sjælland, og er også med til byggeriet på Femern
  • Arbejder med opmåling og afsætning af elementer i byggerier
  • Arbejder også med matrikulære rettigheder ifm. byggerier, og kan hjælpe med at sikre rettigheder til grunde ved større byggerier