Nyheduddoptag21

Fortsat interesse for de tekniske og kreative fag: “Det er glædeligt at se”

Uddannelse Igen i år er det populært at uddanne sig til bygningskonstruktør, der stryger frem på listen over populære uddannelser.

67.425 er igen i år blevet optaget på en videregående uddannelse, og drømmen om en plads på ønskestudiet er således blevet indfriet for mange håbefulde ansøgere.

Blandt de uddannelser, som i år har stået højt på mange af ansøgernes liste, er bygningskonstruktøruddannelsen, hvor man igen i år oplever en stor interesse fra de knap 100.000 danske unge, der har søgt i år.

I alt 1.782 har søgt ind på uddannelsen, der er blandt de 25 uddannelser, hvor TL organiserer de studerende. Heraf er 1.491 blevet optaget. Det er en fremgang på 16 procent siden 2019.

Ikke alle uddannelser er med

  • Hvert år i slutningen af juli får landets unge at vide, om de er optaget på en videregående uddannelse, f.eks. på en professionshøjskole, et erhvervsakademi eller et universitet.
  • Flere af "TL's" uddannelser er ikke med i oversigten, da den ikke indeholder optag på erhvervsuddannelser og private uddannelser.

Det placerer samtidig bygningskonstruktøruddannelsen på listen over de 25 mest populære uddannelser målt på antallet af ansøgere. Det samme gælder for designteknolog og multimediedesigner, der ligeledes begge er TL-uddannelser.

Nyheden glæder Jannik Frank Petersen, der er forbundsformand for Teknisk Landsforbund.

"Først og fremmest er det glædeligt at se, at så mange kommende studerende har fundet deres plads i uddannelsessystemet. Stort tillykke med det. Vi er glade for, at de unge fortsætter med at søge mod de fagligheder, som vi beskæftiger os med hos TL - og vi står klar til at byde dem velkommen med et godt råd og engageret vejledning," siger han.

Der er stadig ledige pladser på flere af "TL’s uddannelser" på landets erhvervsakademier og professionshøjskoler. Du har mulighed for at dykke ned i listen over ledige pladser og blive klogere.