Foruroligende lav søgning til tekniske uddannelser

TL Nyt Fristen for ansøgning til kvote 2 er netop overstået, og desværre går søgningen til de tekniske uddannelser på de erhvervsakademierne igen tilbage. Det kan blive kritisk ift. den grønne omstilling.

Igen i år falder tallet på kvote 2-søgninger på de tekniske erhvervsakademiuddannelser. 437 unge har sat kryds ud for en uddannelse om fx energiteknolog, miljøteknolog, automationsteknolog, produktionsteknolog eller procesteknolog. Dermed falder søgningen for fjerde år i træk.

”Det er nogle foruroligende tal. De tekniske erhvervsakademier er helt centrale, hvis vi skal have tekniske, grønne hænder nok til at lykkes med den grønne omstilling. Derfor er det et kæmpe problem, at søgningen igen i år er faldet.,” siger Jannik Frank Petersen, forbundsformand i Teknisk Landsforbund.

De uddannede på erhvervsakademier arbejdere oftere inden for det grønne område sammenlignet med andre uddannelser.

”Den grønne omstilling sker ikke af sig selv. Der SKAL uddannes unge med tekniske kompetencer, der kan løfte den massive opgave. Og vi ved, at netop disse uddannelser formår at finde energibesparelser og de innovative løsninger, som vi higer efter,” siger Jannik Frank Petersen, som håber, at flere vælger de tekniske erhvervsakademiuddannelser ved kvote 1-fristen til juli.

”Men jeg mener faktisk, at det er på tide med en kriseplan ift. de tekniske erhvervsakademiuddannelser. Vi har så meget brug for disse profiler på arbejdsmarkedet i de kommende år – og derfor skal der ske noget, så flere søger ind på dem.”

Mød en af de grønne profiler

Louis har været med til at sænke energiniveauet på Københavns Skoler og institutioner markant.

Læs hvordan han gjorde det her