484A2356

Fra fyreseddel til win-win

Mit nye job For 55-årige Erik Meldgaard førte en uventet opsigelse til nyt job i ny landsdel med flere faglige muligheder og hverdag med kæresten.

Hvorfor skifter du job netop nu?

Jeg havde job og hus i Vestjylland, mens min kæreste bor i Vejle, og det var derfor min intention at flytte til Vejle næste år. Men da jeg uventet mistede mit job på grund af besparelser på arbejdspladsen, valgte jeg at fremrykke flytte­planen: Jeg søgte og fik mit nye job i Vejle, inden jeg nåede at blive ledig, og nu arbejder jeg i en fantastisk stilling. Så selvom afskedigelsen var uventet og ærgerlig, har den både privat og fagligt bragt mig i en win-win situation.

Hvad er det mest tiltrækkende ved dit nye job?

Mit job er at lede udvikling af et nyt online betalingssystem: jeg skriver specifikationerne til programmørerne, har dialogen med dem undervejs, og jeg tester til slut, at programmet virker, som det skal. Og med mit jobskifte har jeg fået bedre muligheder for at udvikle mig fagligt, hvilket betyder meget for mig. Selvom jeg ikke arbejder som specialist, har jeg den nørdede tekniker-glæde ved at udvikle nyt. At bygge it-værktøjer er min lidenskab, især administrationsprogrammer. Fordi jeg nu er del af et firma, der vækster med raketfart, er jeg også et sted, som kan og vil afse de fornødne ressourcer til at udvikle nye funktioner i systemet. Så jeg arbejder med det, jeg bedst kan lide.

Hvad har overrasket dig mest i dit nye job?

Det har overrasket positivt, at firmaet er så serviceorienteret, hvilket jeg også mærker internt. Mine kollegaer er utroligt hjælpsomme, og ledelsen er i øjenhøjde. Det er en virkelig rar arbejdsplads.

Hvad er de største udfordringer i dit nye job?

Til systemet skal udvikles en app, og det er nyt og spændende og helt vildt tidskrævende. Samtidig skal jeg hurtigst muligt lære alt om vaskerier, for at jeg kan skrive specifikationer til programmørerne, så funktionerne passer med vores forretning.

Hvilke faglige erfaringer fra dit tidligere job kan du tage med dig i dit nye arbejde?

Jeg blev rigtig god til at skrive specifikationer, og det er en kunst at ramme den helt rigtige detaljeringsgrad, så programmøren forstår opgaven, uden at jeg bruger oceaner af tid på at forklare.

Hvad vil du gerne sige til din tidligere chef?

Så vil jeg sige: “Pas nu godt på de programmer, jeg var med til at udvikle.” De er ligesom små børn, jeg gik og passede, og de var faktisk svære at sige farvel til, da jeg forlod virksomheden.

Hvor ser du dig selv om fem år?

Jeg gad godt at være her. I min alder er det svært at følge med i den rivende tekniske udvikling, til gengæld har jeg en hulens masse erfaring, som er i spil i det her job.

Erik Meldgaard, 55 år

- Projektleder i Nortec
- Uddannet elektroniktekniker
- Bor i Vejle

Fra: Teknologi- og udviklings-chef i Tallykey
Til: Projektleder og software­udvikler i Nortec

CV

2022-nu: Softwareudvikler, projektstyring i Nortec A/S
2018-2022: Teknologi- og udviklingschef i Tallykey A/S
2012-2018: Hardwaredesigner i DEIF A/S
2008-2012: It-konsulent i Bang & Olufsen A/S