L1009168 1

Fra teatertekniker til softwareingeniør

Karriere På trods af et brancheskift har 42-årige David Cliff ikke sluppet grebet helt om den branche, han oprindelig uddannede sig ind i. Der er ligheder mellem de to verdener, mener han.

Da David Cliff i 2006 blev færdig på Statens Teaterskole med den nyerhvervede titel som lydtekniker, var der noget, der trak i ham.

På uddannelsen havde han haft et fag, der handlede om elektronik, og allerede da blev en ild tændt i ham.

“Det var enormt spændende, og det fangede mig rigtig meget. Der var et eller andet ved det, som gjorde mig nysgerrig på at få mere af det ind i mit liv,” siger David Cliff.

Det var begyndelsen på det sporskifte, der snart skulle få David Cliff ind på uddannelsen til elektronikteknolog, og som i dag har ført ham til jobbet som softwareingeniør hos virksomheden DI-Teknik.

Tænker ud af boksen

Her er arbejdsopgaverne meget forskellige, men fælles for dem er, at de har en vis kobling til teater­verdenen, forklarer David Cliff.

“Det, vi laver, minder rent faktisk om teaterproduktion. Der er en kunde (eller instruktør), der har en eller anden idé om, hvordan et anlæg skal køre (eller en scene skal se ud). Og så gælder det om for mig at få det til at fungere i praksis. Det er en mega fed udfordring, som jeg aldrig bliver træt af,” siger han.

Blandt hans arbejdsopgaver i dag er f.eks. programmering af el-ladestandere til lufthavne og et døråbningssystem til en medicinalvirksomhed, der skal forhindre bakterier og vira i at krydse flere rum.

Opgaver, der kræver en vis portion kreativitet og evne til at ‘tænken ud af boksen’, når de skal omsættes fra kundens idé til konkret løsning.

Et personligt valg

Spørger man David Cliff, om ikke det krævede mod at foretage et sporskifte, og på den måde forlade sin branche, kommer svaret resolut og med sikkerhed i stemmen.

“Jeg føler ikke, jeg vendte min anden uddannelse ryggen. Det gjorde jeg slet ikke. Det var jo et personligt valg og et ønske, jeg valgte at gå med. Det kan man heldigvis gøre, som man vil,” siger han.

Ifølge David Cliff selv havde det en betydning, at han fortsatte videre på SU. Om det havde endt anderledes, hvis først han havde været ude på arbejdsmarkedet og tjene penge, tør han ikke spå om.

“Jeg forestiller mig, at det havde været rigtig svært, hvis jeg lige havde nået at smage på livet med løn inden. Men hvis man har en drøm om at lave et sporskifte, og i øvrigt kan få det til at hænge sammen økonomisk, skal man springe ud i det,” slår David Cliff fast.

DI-Teknik

  • Automationsvirksomhed, der arbejder inden for industriel el og automation.
  • Etableret i 2003 med cirka 20 ansatte i Køge
  • I dag har virksomheden flere end 150 ansatte og har en filial i København.

David Cliff

  • 42 år
  • Softwareingeniør hos DI-Teknik ­siden 2014
  • Oprindelig uddannet lydtekniker fra Statens Teaterskole i 2006
  • Efterfølgende uddannet elektronikteknolog fra TEC i 2009
  • Bor i København