louise1305.jpg

”Frihed til at nørde gør det umagen værd”

Tema: Iværksætteri At arbejde med det, som er aller­sjovest. Det har for Louise Cirkeline Petersen været den største gevinst ved at starte egen virksomhed.

Louise Cirkeline Petersen er uddannet smed og produktionsteknolog og har med egne ord en nørdet interesse for kvalitets-standarder for svejsning. Da hun i 2017 stod uden arbejde, besluttede hun etablere sig som selvstændig svejsekoordinator. Hun hjælper smedevirksomheder til at følge standarder og lovkrav til svejsning.

”Jeg kan i min virksomhed arbejde med det, jeg allerbedst kan lide at lave: at nørde standarder. Og jeg forventer, at jeg om et par år har fået så meget gang i forretningen, at jeg ansætter medarbejdere til nogle af opgaverne,” fortæller hun.

Foreløbig er hun selv eneste medarbejder, kontor har hun hjemme i huset i Randers for at spare omkostninger. Og hun

Louise Cirkeline Petersen

  • Selvstændig svejsekoordinator.
  • Uddannet smed og produktionsteknolog.
  • Driver virksomheden ”I Want Quality IVS’,
    som hjælper mindre smedevirksomheder
    i stålbranchen med kvalitetsstyring af svejsning.
  • 38 år, bor i Randers.

iwantquality.dk

passer samtidig et fuldtidsjob som truckfører. Det har vist sig sværere end ventet at få kunder og en indtjening, hun kan leve af, erkender hun blankt:

Overvej det nøje. Det er helt vildt fedt at starte op selv og være sin egen, men man står også selv med alle opgaverne. Også de kedelige og sure.

”Det går den rigtige vej, men det går langsommere, end jeg havde forventet. Jeg burde have lavet en mere grundig forret-ningsplan, inden jeg gik i gang. Det havde været en fordel at kende markedet bedre og vide mere om, hvilke kunder jeg skulle gå efter, og hvordan jeg fik fat i dem.”

Billigt at starte op
Hun har også erfaret, at hun har brug for nogen at sparre med, og at hjemmefronten er forstående.

”Jeg har heldigvis en mentor, som er rigtig dygtig til forretningsdelen, som jeg sparrer med, og når jeg piber, siger han, ”kom nu videre”. Min bedre halvdel glemte jeg faktisk at involvere, før jeg gik i gang. Det var en fejl, som jeg har måtte høre for rigtig mange gange. At en partner støtter er vigtigt – især indtil det begynder at give overskud.”