484A6356b
"Nu er jeg del af en mindre virksomhed, hvor jeg føler mig meget mere som en del af loopet"

Headhuntet via Linkedin

Jobskifte Pernille Elena Myrup havde et trygt job på deltid, da hun fik et jobtilbud via en headhunter. Hun sagde ja på betingelse af fortsat deltid - og fik det, som hun gerne ville.

Hvorfor skifter du job netop nu?

Jeg var syv år på min tidligere arbejdsplads, og de sidste par år begyndte jeg at overveje, om jeg skulle se mig om efter noget nyt, men jeg var ikke aktivt søgende, før jeg en dag pludselig blev kontaktet af en headhunter. Han havde fundet mig på LinkedIn, hvor jeg holder min profil rimeligt opdateret, og efter et onlinemøde med headhunteren, mødtes jeg med ledelsen på virksomheden og fik ret hurtigt jobbet tilbudt.

Jeg besluttede at betinge mig, at jeg kunne arbejde på deltid, da jeg har små børn. Jeg havde en ugentlig fridag på mit gamle arbejde og turde godt stille det krav i forhandlingen, fordi jeg ikke var ude at sælge mig selv i konkurrence med mange andre, og derved havde jeg en god forhandlingsposition. Jeg konfererede med TL om det og fik støtte i at lade deltid indgå i forhandlingen. Og det gav pote.

Pernille Elena Myrup
- Uddannet teknisk designer i 2008
- Teknisk assistent hos Dan-Web Machinery siden 1. januar 2021
- Skiftede fra et job som teknisk assistent i Beumer Group
- 35 år
- Bor nær Langå

Tidligere jobs
- 2011-2013: CAD Engineer i Per Aarsleff, udstationeret i Tanzania
- 2009-2011: Teknisk designer i Cowi

Hvad er det mest tiltrækkende ved dit nye job?

Mit faglige engagement er helt bestemt vokset ved at skifte job. Før var jeg en meget lille brik i virksomhed med over 4.000 ansatte i hele verden. Nu er jeg del af en mindre virksomhed, hvor jeg føler mig meget mere som en del af loopet. Vi sidder mange faggrupper sammen, så jeg er mere en del af hele processen, og der er mere kollegial sparring og samarbejde, og det løfter mig fagligt og motiverer mig.

Hvad er i dine øjne det spændende ved din branche?

Min tidligere arbejdsplads producerer bagagebånd til lufthavne, min nuværende producerer maskiner, der omdanner fibre. Både før og nu arbejder jeg med mekanisk konstruktion men til vidt forskellige formål, og det er spændende og udviklende at prøve noget nyt.

Hvad har overrasket dig mest i dit nye job?

I mit tidligere job var min arbejdskalender plastret til med møder. Nu kan jeg koncentrere mig om at løse mine arbejdsopgaver. Det giver ro.

Hvad gør dig glad på jobbet?

Det skal fungere socialt på arbejdspladsen, der skal være ro til fordybelse, og min indsats skal anerkendes. Ikke bare ros men feedback på mit arbejde, herunder hvad jeg kan blive bedre til.

Hvilke faglige erfaringer fra tidligere job har med dig i det nye?

I alle mine tidligere job har jeg samarbejdet tæt med mennesker fra hele verden. Jeg har blandt andet været udstationeret i Tanzania. Det har givet mig åbenhed for forskellige nationaliteter og synspunkter, og det har jeg stor gavn af i dag. De maskiner vi bygger, får jeg til at passe ind i kundernes produktionsanlæg i hele verden, og det kræver god og tæt dialog med folk på stedet.