JannikFrankPetersen_pressefoto

Hektiske dage i fagbevægelsen

TL Nyt I weekenden valgte formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Lizette Risgaard, at trække sig som formand. Formand i Teknisk Landsforbund (TL) sætter her ord på forløbet – og beslutningen om at trække støtten til FH-lederen.

Kommentar fra forbundsformand, Jannik Frank Petersen:

Fagbevægelsen skal stå på de sårbares side. Altid. 

Det må altid være vores udgangspunkt. Vi er sat i verden for at hjælpe vores medlemmer landet over – og hensynet til dem, må ikke vige for noget.

Derfor valgte vi fredag eftermiddag at opfordre Lizette Risgaard til at trække sig som formand for FH. Grunden var, at vi ikke længere havde tillid til, at hun kunne stå i spidsen for en organisation, der hver dag bekæmper krænkelser på landets arbejdspladser. 

Hun har erkendt upassende adfærd i flere tilfælde, som strækker sig over flere år. Det, mener vi ikke, er foreneligt med at stå i spidsen for fagbevægelsen – og derfor valgte vi i TL at opfordre Lizette Risgaard til at trække sig som formand. 

Hensynet til alle berørte af seksuelle krænkelser vejere tungere end formanden.

Og ja, så har jeg måttet tage nogle tæsk og få kritik for at skabe splid i fagbevægelsen. Det tager jeg med. Jeg er sikker på, at beslutningen var rigtig – og jeg er sikker på, at fagbevægelsen kommer stærkere ud på den anden side.

I TL tager vi ansvar for vores bevægelse – og er klar til at kæmpe de kampe, som er vigtige for vores medlemmer. Også de kampe, som giver nogle knubs.