Tek0521 1305X675px 1
Telefonerne har kimet, og det er væltet ind med spørgsmål siden nyheden om, at TL’s medlemmer fra 1. november er omfattet af en lønsikring.

Her er de hyppigst stillede spørgsmål om TL Lønsikring

Lønsikring Teknisk Landsforbund får masser af gode spørgsmål fra medlemmer, der er nysgerrige på den nye medlemsfordel TL Lønsikring, der fra den 1. november 2021 bliver en fast del af medlemskabet. Teknikeren har sat forbundsformand Jannik Frank Petersen stævne, og bedt ham besvare nogle af de centrale spørgsmål.

Hvor længe skal jeg have været medlem for at være dækket af TL Lønsikring?

“Du skal have været medlem af Teknisk Landsforbund og Teknikernes a-kasse på hel- eller deltid i mindst ét år. Vi ved dog godt, at ordningen kan være attraktiv for mange, der ikke på nuværende tidspunkt er medlem. Derfor har vi også lavet et tilbud, hvor man kan melde sig ind senest den 31. oktober 2021 og få dækning fra den 1. november 2021. Det håber jeg, mange vil finde attraktivt.”

Jeg har anciennitet hos min arbejdsgiver, der gør, at jeg er dækket med fuld løn fra min arbejdsgiver i 6 måneder, hvis jeg bliver fyret. Hvad kan jeg få ud af TL Lønsikring?

“TL Lønsikring følger dagpengereglerne, som først bliver aktuelle, når du ikke længere får løn fra din tidligere arbejdsgiver. Det vil sige, at efter de 6 måneders opsigelse, hvor du får løn fra din arbejdsgiver, vil du få dagpenge. I de første 6 måneder, hvor du får dagpenge, vil du oven i dem få lønsikring. I den situation er du altså ekstra godt sikret.”

Jeg har en lønsikringsordning hos Alka i forvejen. Kan jeg blive dækket dobbelt?

“Hvis du allerede har en lønsikringsordning hos Alka, som vi samarbejder med om TL Lønsikring, kan du sagtens vælge at beholde den. I så fald vil ordningen ligge i forlængelse af din nye TL Lønsikring. Du kan ikke være dobbelt dækket, men på den måde kan du med din Alka-lønsikring være dækket i 12 måneder eller 18 måneder ved ledighed, fordi TL Lønsikring dækker dig de første 6 måneder. Du kan med andre ord ændre din Alka-lønsikring på en måde, som passer til dig og din situation. Er du i tvivl om det ene eller det andet, så hold dig ikke tilbage fra at kontakte os.”

Kan jeg vælge lønsikring fra, så jeg ikke skal betale den højere medlemspris efter introduktionen af TL Lønsikring?

“Det kan du ikke, nej. Vi har truffet beslutningen om at gøre TL Lønsikring til en fast del af medlemskabet for medlemmer af både Teknisk Landsforbund og Teknikernes a-kasse. Årsagen til det er, at alle medlemmer på den måde bliver forsikret mod uventet ledighed, hvilket er årsagen til den yderst attraktive pris for lønsikring. På et uforudsigeligt arbejdsmarked, hvor dagpengesystemet bliver udhulet år efter år, er det en løsning, der kommer flest mulige medlemmer til gode. Og ved at fordele udgiften ud over alle medlemmer bliver ordningen billigere for den enkelte, samtidig med at alle drager nytte af det. Det er, synes jeg, en solidarisk løsning.”

Gælder TL Lønsikring også ved tidsbegrænsede ansættelser?

“Ja, det gør den. Vi skelner ikke mellem ansættelsestyper. Det afgørende, for at få adgang til udbetalinger, er, at du er dagpengeberettiget, og at du ikke selv siger op eller stopper, før din kontrakt udløber. Er du i tvivl om noget, så kontakt os, inden du foretager dig yderligere. Så er vi sikre på, at du komme godt videre.”

Får jeg automatisk lønsikring, hvis jeg er medlem af både Teknisk Landsforbund og Teknikernes A-kasse?

“Ja, det gør man. Du behøver ikke foretage noget, hvis du allerede er medlem af både Teknisk Landsforbund og Teknikernes a-kasse. Så sker det hele helt automatisk. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du kun er medlem af Teknisk Landsforbund, så skal du blive medlem af Teknikernes a-kasse - og omvendt - da TL Lønsikring kræver medlemskab af både fagforeningen og a-kassen.”

Kan jeg få Lønsikring, selv om jeg er over 60?

“Ja. TL Lønsikring følger dagpengereglerne, som giver dig ret til dagpenge helt frem til folkepensionsalder, når blot du stiller dig til rådighed for arbejdsmarkedet. Derfor kan du godt få gavn af lønsikringsordningen, hvis du skulle blive opsagt. Det gælder også dem, der har fået deres såkaldte efterlønsbevis. TL Lønsikring er for alle.”

Hvad koster det at være dækket?

“Når TL Lønsikring træder i kraft fra den 1. november 2021, vil prisen på et medlemskab af Teknisk Landsforbund stige med 125 kroner. Det giver et samlet kontingent på Teknisk Landsforbund på i alt 523 kroner pr. måned. Du skal dog også være medlem af Teknikernes a-kasse for at få del i TL Lønsikring. Prisen for begge dele er i alt 1.037 kroner pr. måned fra den 1. november 2021. Men beløbet er fradragsberettiget, så reelt bliver den samlede pris 771 kr. om måneden.”

hjemmesiden kan du finde svar på mange flere spørgsmål. Her kan du også tilmelde dig Teknisk Landsforbund eller Teknikernes A-kasse, hvis du ikke allerede er medlem.

Hvad er TL Lønsikring?
TL Lønsikring supplerer dagpengene, hvis du bliver ledig. Samlet modtager du op til 80% af den løn, du er vant til, i op til seks måneder – og for medlemmer af TL svarer det i gennemsnit til 10.000 kr. oven i dagpengene.

Beregn hvad lønsikring betyder for dig
Prøv TL’s lønsikringsberegner, og se hvor meget du kan få i lønsikring på hjemmesiden.